SRC ENERJİ yönetim kurulu başkanı Asım SÜRÜCÜ, güneşten elektrik enerjisi üreten fotovoltaik kollektörlerin bağ evleri,mandıra,ev, işyeri, sanayide kullanabildiğini ve 6 yılda masrafını amorti ettiğini söyledi. Güneşten elektrik enerjisi üreten fotovoltaik güneş kolektörünün yeni bir sistem olduğunu kaydeden SÜRÜCÜ, yenilenebilir güneş enerjisi hakkında teşvik yasalarının da çıktığını ve güneş enerjisinden üretilen elektriğin şebeke sisteminde de kullanılabildiğini hatırlattı. Elektriğin yılda yüzde 8.5 civarında zamlandığı düşünülürse 6 yılda kendini amorti eder. 25 yıl ömrü olan bu ürünlerde firma olarak akülü veya aküsüz sistemler,inverter, pano, kullanım için tüketici ihtiyacına göre paket ürünler hazırladık" dedi.

SÜRÜCÜ, Günümüzde özellikle elektrik olmayan noktalarda elektrik hattının getirilme maliyetlierini düşündüğümüzde çok ciddi maliyetlerle karşılaşıldığını belirterek Solar sistemlerin neredeyse yarı fiyatına mâl olduğunun belirtti.

             TÜRKİYE'nin en büyük panel üreticisi olan PLURAWATT'ın Nevşehir bayisi olduklarını belirten SÜRÜCÜ enerjisi konusunda bağımsız bir TÜRKİYE için ciddi bir adım atıldığını belirtti.

Sistem kurulumu yaptıkları bir kaç yerin de fotograflarını bizimle paylaşan SÜRÜCÜ yeni devlet hasthanesi kavşağında faliyetlerine devam etmektedir.