Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile İstanbul Valisi Vasip Şahin’in katılımıyla gerçekleşen fuarın açılış konuşmasını yapan Alatlı, fuarda emeği geçenlere teşekkür ederek kitap fuarlarının okumaya teşvik açışından çok önemli işlevleri olduğundan bahsetti.
İmza günleri, panel ve söyleşilerde kitapseverlerle buluşacak Alatlı için hazırlanacak özel bölümde "Batı'ya Yön Veren Metinler" ve "Beyaz Türkler Küstüler" isimli eserler fuar süresince sergilenecek.
Ayrıca fuarın ilk gününde Alev Alatlı üzerine bir panel de düzenlendi. Panele konuşmacı olarak T.C. Kültür ve Turizm Eski Bakanı ve Mütevelli Heyet Üyemiz Atilla Koç, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Irina Driga, Cevat Özkaya ve Prof. Dr. Ziya Selçuk katıldı.
Kitapseverlerin merakla beklediği CNR Kitap Fuarı 10 Mart’ta kapılarını açtı. CNR Holding kuruluşu Pozitif Fuarcılık ve Basın Yayın Birliği iş birliği ile CNR EXPO Yeşilköy’de düzenlenen fuar, 18 Mart tarihine kadar açık kalacak.
Bu yıl beşincisi düzenlenen CNR Kitap Fuarı, 19 ülke ve Türkiye’den toplam 350’nin üzerinde yayınevini kitapseverlerle buluşturuyor. Fuarın bu yılki ana teması ise “Oku” üzerine kuruldu.