Turizmcilerin ölü sezon olarak adlandırdıkları sezon Kış aylarında ağırlıklı olarak gerçekleştirilen yurt içi ve yurt dışı fuarlara Nevşehir Valiliği, Kapadokya Turizm Hizmet Götürme Birliği, bölgedeki bazı Sivil toplum kuruluşları ve belediyelerin katıldıkları görülüyor. 
Son yıllarda Kapadokya bölgesinin merkezi konumundaki Nevşehir’deki belediyelerin bir bütün halinde bölgeyi tanıtma çabası verdikleri gözlenirken, bu oluşumda kurulan Kapadokya Turizm Hizmet Götürme Birliğinin önemli ölçüde etkin olduğunu görmek mümkün. 
Ancak, fuarlara katılan bazı isimlere bakıldığında ise ilk akla gelen soru “Bu adamların orada ne işi olur?” sorusu oluyor. Keza o isimlerin turizmle yakından uzaktan alakası bile bulunmazken, amatör, flu fotoğraf karelerinde herkesten daha çok gülümsedikleri de gözlerden kaçmıyor. O isimler adeta fuarlarda çekilen o fotoğraf karelerinin gülümseyen, neşe saçan, biz buraya fuara değil eğlenmeye geldik edasındaki bu isimlerin tanıtım için gidilen fuarın gerçek mahiyetinden de uzak kaldıklarını görebilmek hiç zor değil.