Otomobillerde gittikçe yaygınlaşmaya başlayan LPG gazı kullanımında, araçların depo dolum ağızlarının çok değişik ve yerlerinin farklı olması faciaya davetiye çıkarıyor.Ayrıca Nevşehirli Pompacılarda bu durumdan oldukça şikayetçi...

FİB Haber Merkezimize şikayetlerini getiren Nevşehir deki bir otogaz çalışanı bakın rahatsızlığını nasıl dile getiriyor;
Arabalarda Lpg dolum agizlari standart depo kapaklarinda olsun,aynı avrupadaki gibi. Artık Yerlerde surunmekten kurtulalim. Öyleki Bizim gibi tüm pompacilar bu durumdan şikayetçiler. Sırf bu yüzden sağlığımızı kaybediyoruz,bel rahatsizligindan ameliyat oluyoruz .Neden arabanin altinda dolum agzi ariyoruz ? Kimileri saga kimileri sola takiyor. Ne kadar sacma iş...Lütfen www.fibhaber.com olarak bizim sesimiz olun...!

Konu hakkında görüştüğümüz ERTAŞ PETROL Petrol ürünleri Otogaz dolum pompacısı ise her gün araçların farklı yerlerinde bulunan ve birçoğu yerinde sabit durmayan dolum kapaklarının gaz doldurma işlemlerini zorlaştırdığını söyledi.  "Bu dönüşüm projeleri Makine Mühendisleri Odası tarafından onaylanıyor. Araçlar muayenelerde sıkı kontrollerden geçiriliyor. Ancak bu gaz dolumlarıyla alakalı kapakların ve yerlerinin bütün araçlarda farklı olması, dolum sırasında standardizasyonu engelliyor..

Bu durum da gaz kaçakları ve dolayısıyla muhtemel kazalara davetiye çıkartıyor. Alıncak bir kararla gaz dolum kapaklarının araçtaki yerlerinin ve şekillerinin standart altına alınmasıyla daha düzenli bir yapıya kavuşabiliriz. Bu durum muhtemel faciaların önüne de geçer" diye konuştu.

Her firmanın değişik yere montaj yaptığı LPG tüpleri ve dolum kapakları, gaz satan istasyonlardaki pompacıların dikkatli davranışlarıyla facia yaşanmadan dolduruluyor. Her araçta farklı yerde depo yükleme kapağı arayan pompacılar, bazıları bulundukları yerden sarkan depolara büyük bir titizlikle pompa bağlayarak dolum yapıyor. Ancak bu farklı bölgelerdeki kapak yerlerinin standart hale getirilmesi ile bu sıkıntıların ortadan kalkacağı belirtiliyor.