Çalışan gazetecilerin, kendi bayramlarında da çalışmak zorunda olmaları, ne kadar acı ve trajik bir durum değil mi değerli okurlar? Gazetecilik mesleğine saygı duyan ve bu mesleği lâyıkıyla yerine getiren; çalmadan çırpmadan, emek veren, gayret eden, araştıran, soruşturan, haber veren, hesap soran gazetecilerin başımızın üstünde yeri var.

Gazetecilik öyle bir vefasız ve nankör meslektir ki; "Birini eleştirirsiniz Para Alamadı bak eleştirdi derler,Eleştirmessiniz Para alınca bak nasıl sustu olur. "

Yapılan haberlerin içeriğinden önce Doğru yanlış demek yerine kendine göre olayın 3.hatta 5.boyutu aralanır farklı düşüncelerle ana haber gider habeden haber çıkartılır.Elbette bu şekilde Para ile haber yapanlar Para ile doğruya yanlış,yanlışa doğru diyenler yokmudur? Ne yazıkki var. Ama bu nedenle değilmidir ki Rabbim Beyazla Siyahı,Gece ile günüdüzü,Doğru ile yanlışı ve iyi ile kötüyü.... yaratmış. Doğruları görmek sizin elinizde gözünüzde yüreğiniz vicdanınızda.

Bizler amatör ruhla % 100 Nevşehirli olarak NEVŞEHİRMİZ ilçe belde Köylerimizin sesi olarak çalışmalarımızı sizlerden aldığımız büyük güç ve destekle sürdürüyoruz.
Bu hasepledir ki NEVŞEHİR'in haklı gururu olduk Nevşehir ve Bölgesinin en çok okunan haber mecrası olmayı başardık.


“Nevşehir’de yerel gazetecilik büyük özveri isteyen bir iş”


 Vefasız Dostlar…!

 Bizleri bu günde hatırlayanlardanda hatırlamayanlardanda Allah razı olsun. “Dostlarını daima vefa ile hatırla can! Arayan sen ol, bulan sen; tanıyan sen ol, kucaklayan yine sen. Kula vefası olmayanın Hakk'a vefası olmaz demiş Hz.Mevlana.” ne de güzel söylemiş…Şimdi biraz içimizdeki VEFA’sızlara değinelim…

Vefa Göstermeyene VEFA Gösterilmez.

Vefa’yı tanıyormusunuz? Nevşehir de Vefa var mı?

Gazeteci kardeşlerimiz ağabeylerimiz;Unutmayın Gazeteciliğin Kaderidir bu, Siz ağzınızla kuş tutsanız bile kesinlikle kimseye yaranamaz kimseye iyiliğe geçmezsiniz.

Ama biz gördüğümüzü işittiğimizi yaşadıklarımızı dürüstçe Satmadan Satılmadan tüm doğruları her şeye rağmen yazmaya devam edeceğiz. Bu bizim Boynumuzun birer borcu olduğunu unutmayalım.En azından biz bu memleket topraklarının birer evladı olarak memleketimize VEFAMIZI gösterelim.

Bir Gazeteci arkadaşımız şöyle sıralımış Nevşehir de Gazeteci olmayı…

“Nevşehir de Gazeteci olmak; çoğu kez aç kalmak susuz kalmak ama kimselere fırsat vermemektir.

Gazeteci aç açıkta kalanı yazar çizer kampanyalara destek yardım toplar ama kendisi açtır söyleyemez

Gazeteci Her haksızlığa uğrayanın ilk kapısını çaldığı yerdir Gazetecini kapısı,Ama o gazeteci ne yer ne içer diye kesinlikle düşünülmeyen de bir durum vardır ortada…

Gazeteci her şeyi polyannacılıkla yazar çizerse her yerde bir bardak sıcak çayı vardır.Aksi takdirde siz tüm yaşanılanların günah keçisi oluverirsiniz birden.

Dürüstlük,Doğruluk Modası geçmez diyen gazetecilerin sayısı sizce ne kadar? Parayla kalemini satan işi ticari düşünen yada kendini düşünerek gazetecilik yapan bencillerin bir gün hışmına uğrayanlarında sonunda kapısını çalacağı tek yerdir Dürüst Gazetecilerin Kapısı…

Nevşehir Gazetecilerinin Sorunlarını Bilen Kaç Kişi Var?

Oysa aramızda o kadar büyük sorunlar yaşayan arkadaşlarımız varki…Ayakkabısı eskimekten öte şu kar kışta ucu açılmış içi su geçiren arkadaşımızı mı arasınız…aslında bu konuda gazetecilerimizin durumlarını kimse ele almazken ben o arkadaşlarımızın durumlarını anlatarak küçültmek istemiyorum.Bir ara sor ne durumdasın de ? İçimizde  İyi gün dostları Ama siyasetçi olsun ama iş adamı yada diğerleri...

Hoşgörü gibi kaybettiğimiz değerlerden biri de vefa duygusu. Bir zamanlar ne vefalı insanlar vardı çevremizde, ne oldu nereye gittiler ki?
Vefa İstanbul da bir semt,eski bir takım veya bir bozacı adı kalmış gerimizde...

Eskiden Vefaspor varmış, hatta söylediklerine göre bayağı taraftarı da varmış.

Şimdi Vefa Spor yok.

Vefa da yok. Vefalı insanda yok, ya da çok az. Vefa; sadece İstanbul'da bir semt adı olarak kaldı.

Dostlukların, arkadaşlıkların bu denli çıkar ilişkileriyle kirlendiği bu toplumsal yapıda vefa sadece ve sadece içilen bir bardak bozadan başka hiçbir şey değildir.

Benim için vefa küçük bir iyiliği bile olsa hiç unutmamaktır o kişiyi.

İnsanı kim üzer?

Ve ne üzer?

En sevdikleri değil midir?

En değer verdikleri değil midir insanın canını acıtabilecek?

Kişi, kendisini üzebilme, canını acıtma lüksünü sevdiklerinden başka kime verebilir?

Hiç kimseye.

Başka hiç kimseye bu lüksü vermemiştir insan.

Sonunu bile bile.

Neyse daha fazla uzatmayalım... Bu vesile ile dünden bugüne gerçek sıkıntıları yaşayarak Gazetecilik yaparken aramızdan ayrılan meslektaşlarımıza Allahtan rahmet hastalarımıza acil şifa değerli Gazeteci büyüklerimizin ve tüm çalışan gazeteci meslektaşlarımızın Gazeteciler günlerini kutluyor sağlık mutluluk başarı huzur ve helal kazançlar diliyoruz.
Birde unutmadan Lüfen Kendi Gazetecine sahip çık,Hakkını savunmka için bir gün lazım olabilir...

Önemli olan Doğru Dürüst ve Allah korkusuyla yalandan ifitiradan uzak bir anlayışla habercilik yapabilmek...

Gücünüzün Farkındamısınız!

“Her zaman Gücünüz Gücümüz,Gücümüz Gücünüz…!”

 

NEVŞEHİR'İN ULUSAL HABER SİTESİ : www.fibhaber.com

 

 FİB Haber Merkezi olarak “Biz hep gitmişizdir.. Kimilerinin hoşuna, kimilerinin zoruna.”

             

%100 Nevşehir Haberleri Burada… FİB Haber Farkıyla…

 

Nevşehir’in Ulusal İnternet Haber Sitesi… www.fibhaber.com