SUNAR, ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Kazım Sunar, bağımsız ve özgür basının demokratik bir hukuk devletinin en önemli öğelerinden biri olduğunu kaydetti. 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan  AK Parti İl Başkanı Kazım Sunar,   
günümüzde taşıdığı değer ve önem gittikçe artan iletişimin en etkili kanallarından olan basının, halkın haber alma, kamuoyu oluşturma ve ifade özgürlüğünün güvencesi olduğunu ifade etti.

Sunar’ın mesajı şöyle;

''Kendi sorumluluğunun bilincinde olan ve bu bilincini eyleme dönüştürürken hak ettiği özgürlüğe sahip olan bir basın, demokrasinin vazgeçilmez gereklerindendir. Günümüzde birçok basın mensubu çok zor koşullar altında görev yapmakta ve mesleğinin doğası gereği büyük tehlikelerle karşı karşıya kalmaktadır. Özellikle dünyanın değişik kriz bölgelerinde ve çatışma ortamlarında görev yapan birçok gazetecinin zaman zaman ağır bedeller ödemekle karşı karşıya kalması son derece üzücüdür. Basın çalışanlarının başta özlük haklarının iyileştirilmesi ve bağımsızlığının hem kurumsal hem de yasal çerçevede, bütün boyutlarıyla sağlanması olmak üzere, her konuda rahat, özgür, bağımsız ve güvence altında görev yapması, hepimizin ortak dileği ve sorumluluğudur. Bu durum, aynı zamanda çağdaş bir demokrasinin de en önemli gereğidir. Bütün basın çalışanlarımızın 10 Ocak Basın Çalışanları Günü kutlu olsun. Bu önemli gün vesilesiyle bütün basın çalışanlarına huzurlu, mutlu ve başarılı bir meslek hayatı diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.''

BAŞKAN  ÇAVDAR 'IN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Yazıhüyük Belediye Başkanı  Cengiz ÇAVDAR, yazılı bir mesaj yayımlayarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.Başkan ÇAVDAR  açıklamasında;
Bir gazete sayfasında, bir televizyon ekranında çayımızı yudumlayarak okuduğumuz veya izlediğimiz haberlerin arkasında, cefâkar basın çalışanlarının emeği olduğunu ifade eden Başkan Çavdar, şunları kaydetti:
“Basın, yaptığı doğru ve tarafsız haberlerle kamuoyunu bilgilendirmekte, vatandaşlarla yöneticiler arasında bir köprü vazifesi kurmaktadır. Basın mensubu olmak, sorumluluk isteyen bir iştir. Fedâkarlık ister. Basın mensubu kamu görevi yapar. Her gün onların yaptıkları haberlerle bazen hüzünlenmekte, bazen neşelenmekteyiz. Bir dakikada izlediğimiz, bir solukta okuduğumuz bir bültenin arkasında belki günlerce çalışan basın mensuplarının emekleri var. O detayların bizlere ulaşabilmesi için ne zorluklarla çalıştıklarını, nelerle mücadele ettiklerini anlayabilmek lazım. 
Ben bu duygu ve düşüncelerle tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.”açıklamasında bulunmuşlardır.

Ertaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Musa ERTAŞ, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”' dolayısıyla açıklama yaptı. Ertaş, demokrasinin temel taşlarından olan basının, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracı olduğunu belirterek, basının kurumlarla bireyler arasında bilgi akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlendiğini kaydetti.

Ertaş, Türkiye’nin gelişen ekonomisine ve güçlenen demokrasisine, özgür ve öz güvenli basının katkısının büyük olduğunu vurguladı. Ertaş, gazetecilerin kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra ettiklerini ifade etti ve sözlerine şöyle devam etti:

“Basın mensuplarımız; ilkeli yayıncılık anlayışıyla olayları tarafsız bir gözle aktararak, vatandaşın doğru ve eksiksiz bilgi alma hakkına katkı sağlayarak, milletin vicdanının sesi olmaktadırlar. Basınımızın güzide temsilcileri, her şartta mesai mefhumu gözetmeksizin görevlerini yerine getirerek şehrimizin tanıtımına büyük katkı sağlamaktadır. Bir anlamda kamu görevi yapan tüm basın mensuplarımızın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, aileleriyle birlikte sağlık, mutluluk ve başarı dolu daha nice yıllara erişmelerini dilerim.” dedi.

   Açıklama: ertaş grup logo (125 x 14)

Yönetim Kurulu Başkanı

         Musa ERTAŞ

Nevşehir Hüseyin Avni İncekara Fen Lisesi

                            “Bilim Yuvası”

 

                                              

                                               Sayın: Fikret ÇAPACI

 

 

 

“10 Aralık Çalışan Gazeteciler Günü”nüzü tebrik eder; milletimiz ve memleketimiz adına hayırlı hizmetlere ve güzel çalışmalara vesile olmasını temenni ederim.

 

 

                                                                                             

 

Seyrani İPEK

                                                                                              Okul Müdürü

 

Ünver, Çalışan Gazeteciler Bayramı’nı Kutladı

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,kamuoyunun ülke ve dünya gelişmeleri karşısında doğru, tarafsız ve objektif bir şekilde bilgilenmesinde  medyanın vazgeçilmez bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Mesajında, Türk demokrasinin gelişerek daha da kökleşmesinde günümüzün en dinamik meslekleri arasında ilk sıralarda yer alan gazeteciliğin , günümüzde en uzak dünya ülkesinde bile  hayatın her alanında yaşanılan gelişmelerle ilgili olarak kamuoyunun doğru, tarafsız ve objektif  olarak bilgilenmesi için büyük bir önem arz ettiğini vurgulayan Ünver,   zorlu, yorucu ve meşakkatli bir süreç içerisinde görev yapan gazetecilerin de ciddi fedakarlıklar içerisinde bu mesleği sürdürdüklerini belirtti.

Gazetecilerin özellikle ekonomik anlamda yaşadıkları sorunların aşılmasının gerektiğine inandığını kaydeden Ünver mesajında daha sonra şunları dile getirdi ; “Böylesine önemli bir mesleğin geçmişte uzun yıllar  temsilcisi olarak görev yapan biri olarak , bu meslekte çalışma gösteren tüm değerli arkadaşlarımın  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum. Ülkemizdeki her alanda gösterilen büyüme ve gelişme hamlelerinin kamuoyuna etkili ve verimli bir şekilde aktarılmasının yanında, ülkemizdeki demokratikleşme sürecine de önemli bir işlerlik kazandıran gazetecilerimizin , zorlu ve yorucu  şartlar altında görev yaptıklarının bilinci içerisindeyim.Yaşadığı yerleşim merkezlerinin sorunları ile çözüm önerilerini kamuoyuna aktaran ve bu şekilde de yaşadığı toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde işlerliğinin sağlanmasına yardımcı olan gazeteci arkadaşlarımızın ,yorum ve önerilerinin de biz idareciler olarak çalışmalarımızda önemli yol gösterici olduğuna inanıyorum. Bu düşüncelerle tüm gazeteci arkadaşlarımızın  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramını kutluyor, sağlık,mutluluk ve başarı dileklerimi iletiyorum.”

KARDELEN KOLEJİ'NDEN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Özel Kardelen Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Menekşe, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle kutlama mesajı yayımladı.

Özel Kardelen Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Menekşe, "Basın Emekçilerinin emeklerine ve gazetelerine sahip çıkışının 51. yıl dönümünde,başta Nevşehir'deki gazeteciler ve basın çalışanları olmak üzere, Dünya'nın her yerinde görev yapan basın mensuplarının gününü kutladı.

Basının demokrasilerde olmazsa olmazlar arasında yer aldığını belirten Menekşe, "Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan Türk Basını, her zaman ve her yerde doğru haber vererek, objektif davranarak, zaman mevhumu gözetmeden görevini yerine getirmeye çalışmaktadır. Düşünceleri ve yorumları ile toplumu bilgilendiren,laik demokrasi adına dünyanın sorunlarını gündeme taşıyarak bilgi dağarcığının gelişmesine ve toplumun değişimine olanak sağlayan, başta görevi uğruna canını vererek aramızdan ayrılan tüm basın mensubu emekçi kardeşlerimi rahmetle anıyor, halen görevini başarıyla sürdürmekte olan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyorum,Basın meslek ilkeleri doğrultusunda, görev ve sorumluluklarının bilincinde çalışan,kamuoyunun bilgilendirilmesinde büyük özveri gösteren tüm gazetecileri kutlarken, Gazetecilere ekonomik ve sosyal imkânlar sağlayan ve 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı yasanın kabulü nedeniyle ilan edilen "Çalışan Gazeteciler Günü"nde medyamızın tüm çalışanlarına içten sevgi ve selamlarımı sunuyor, başarılarının devamını diliyorum."dedi.

NTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız’dan 10 Ocak Gazeteciler  Günü mesajı:

“DEMOKRATİK ÜLKELERDE BASIN 4. KUVVETTİR”

 

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle yazılı bir açıklama yayınladı. Parmaksız açıklamasında  demokratik ülkelerde, toplumun gerçekleri öğrenmesinde ve sesini duyurmasının en etkili yolunun basın yayın olduğunu belirterek, “Demokrasilerde Basın Yasama, Yürütme ,Yargı’dan sonra 4. Kuvvet olarak kabul edilir.” Dedi.

Günümüzde gerçeklerin ortaya çıkarılması,komuoyunun bilgilendirilmesi, ve halkın farklı görüşlerini seslendirmesinde basının ve çalışan gazetecilerin en önemli faktör olduğuna dikkati çeken NTSO Yönetim Kurulu  Başkanı M. Arif Parmaksız, zor şartlarda ve tüm baskılara rağmen,görevlerini büyük bir özveri ile yapan basın mensuplarının  10. Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışma hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

BAŞER,''ATATÜRK'ÜN SÖYLEDİĞİ GİBİ BASIN BİR MİLLETİN MÜŞTEREK SESİDİR''

 

Nevşehir Gazeteciler Cemiyet Başkanı Muammer Başer 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Nevşehir Gazeteciler Cemiyet Başkanı Muammer Başer yayımlamış olduğu mesajında gazetecilik mesleğinin, özellikle çok büyük fedakarlıklar isteyen ve zor şartlarda yapılan önemli bir meslek olduğunu vurguladı.

Nevşehir Gazeteciler Cemiyet Başkanı Muammer Başer,“Kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz, zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler” dedi.

Basının hem hizmetlerin aktarılmasında hem de yönetenlerin sağlıklı karar almasını sağlayan çok önemli bir unsur olduğunu ifade eden Başer, şunları kaydetti: “Bir anlamda basınımız; bizim elimiz, gözümüz, dilimiz ve sesimizdir. Gerçekleştirilenleri ve beklentileri karşılıklı anlamda etkileşime bağlı olarak taşıyan ve aktaran yine basın mensuplarımızdır. Bu yüzden Nevşehir'in giderek gelişen kent kimliğinde basınımızın önemli bir yeri vardır. Bu anlamda basınımız ile kurulacak birlikteliklerinin Nevşehir'i ve Nevşehir basınını hedefe ulaştıracağını düşünüyorum. Yüce Önder Atatürk'ün ‘Basın bir milletin müşterek sesidir’ ilkesinden hareketle Basın Ahlak Esasları çerçevesinde çalışmalarını büyük bir özveriyle devam ettiren tüm gazeteci arkadaşlarımızın 10 Ocak Günü'nü kutlar, sağlık ve başarılar dilerim.”

  • GESİAD: 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜZÜ KUTLARIZ‏...

    İşte 10 Ocak Gazeteciler Gününde bizleri unutmayan kişi kurum ve kuruluşlar..
  • Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan
  • Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver
  • NEHU Rektörü Prof.Dr.Filiz Kılıç
  • AK Parti İl Başkanı Av.Kazım Sunar
  • AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz
  • NESİAD Başkanı İlhan Kahraman
  • Blok Bims Yön.Krl.Başkanı Musa Ertaş
  • MHP Adayı Mehmet Varol
  • BBP Adayı Fatih Sağlamkardeş
  • CHP Adayı Serkan Sağlamer
  • Avanos Belediye Başkanı Dr.Mustafa Körükcü
  • NTB Başkanı İbrahim Salaş
  • NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce
  • NTSO Başkanı Arif Parmaksız
  • MHP İl Başkanı Göksel Taşçı
  • MHP Merkez İlçe Başkanı Burak Kalfaoğlu
  • BBP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Uysal
  • Mobilyacılar Odası Başkanı Ramazan Korkmaz
  • Gesiad Başkanı İrfan Avşar
  • Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil
  • Kardelen Koleji Yön.Krl.Başkanı Yücel Menekşe
Nevşehir Sebzeciler Odası Başkanı Osman Güneri
Mimar Evren Küçükdoğan
Eski Kaymaklı Belediye Başkanı Abdullah Çekiç
Eğitimci Yazar Ahmet Belada



  •          AK, ÇALIŞAN GAZETECİLER BAYRAMI’NI KUTLADI

 Ürgüp Belediye Başkan aday adayı Levent Ak, Türkiye’nin toplumsal manada büyüme, kalkınma ve gelişme alanında ortaya konulan çalışmaların kamuoyu ile paylaşılmasında gazeteciliğin vazgeçilmez bir öneme sahip olduğunu belirtti.

 Ürgüp Belediye Başkan aday adayı Levent Ak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 Ak Mesajında, Türkiye’de demokrasinin gelişerek kökleşmesinde günümüzün en dinamik meslekleri arasında yerini alan gazeteciliğin ,toplumsal hayatta meydana gelen gelişmeler konusunda kamuoyunun doğru bir şekilde bilgilenmesi için büyük bir önem arz ettiğini vurgulayan Ak,zor ve meşakkatli bir süreç içerisinde bulunan gazetecilerin de ekonomik anlamda yaşadıkları sorunların aşılmasının da ciddi önem taşıdığını kaydetti.

 Ak mesajında daha sonra şunları dile getirdi ; “Böylesine önemli bir mesleğin geçmişteki bir temsilcisi olarak,bu meslekte çalışma gösteren tüm değerli arkadaşlarımın  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı’nı kutluyorum.Ülkemizdeki her alanda gösterilen büyüme ve gelişme hamlelerinin kamuoyuna etkili ve verimli bir şekilde sunulmasının yanında,ülkemizdeki demokratikleşme sürecine de önemli bir işlerlik kazandıran gazetecilerimizin zor şartlar altında görev yaptıklarının bilinci içerisindeyiz.Yaşadığı kentlerin sorunlarını kamuoyuna aktaran,etkin çözüm önerileri ile toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan gazetecilerimizin ,yorum ve görüşlerinin de biz idareciler olarak çalışmalarımızda önemli faydalar sağladığını gözlemliyorum . Tüm gazeteci arkadaşlarımızın böylesine önemli olan bayramlarını tebrik ediyor, saygılarımı sunuyorum.”

 

 

CHP Ürgüp Belediye Başkan Adayı Murat Boz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

 Ürgüp Cumhuriyet Halk Partisinden Ürgüp Belediye Başkan Adayı Murat Boz, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle yayınladığı mesajda, gücünü kamuoyu desteğinden alan, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basının, demokrasinin temel unsurlarından biri olduğunu söyledi.

 Ürgüp Belediye Başkan Adayı Murat Boz, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle yayınladığı mesajda, gücünü kamuoyu desteğinden alan, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basının, demokrasinin temel unsurlarından biri olduğunu söyledi.

 Demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işlerlik kazanmasının iyi işleyen bir medya yapısıyla mümkün olabileceğini belirten Ürgüp Belediye Başkan Adayı Murat Boz, "Medyanın güçlü olması, gerek ifade özgürlüğünün temini, gerek kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru yansıtılması bakımından önem taşımaktadır" dedi.

 Ürgüp Cumhuriyet Halk Partisinden Ürgüp Belediye Başkan Adayı Murat Boz, mesajında şunları söyledi; "Günümüz iletişim çağında, yaşadığımız dünyada meydana gelen gelişmelerden haberdar olabilmemiz ve bu bilginin en hızlı, en güvenli ve en temiz haliyle bizlere ulaşabilmesi için icra edilen gazetecilik mesleği oldukça uzun bir geçmişe sahiptir. Ülkemizde, 1972 yılından bu yana Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanan 10 Ocak tarihi gazetecilerin belki de kendilerini haber yaptıkları ender günlerden birisi olma özelliğini taşımaktadır."Gazetecilik" mesleği adı altında toplanan ve başta gazeteciler olmak üzere radyocular, televizyoncular ve halkla ilişkiler uzmanları da gelişen ve değişen dünyamızda bu mesleğin mensupları olarak kamuoyuna sıcak haber ulaştırma amacıyla zaman ve mekan gözetmeksizin uğraş halindedirler. Haberin en kapsamlı haliyle üretilmesine katkıda bulunan gazeteciler, haberin kaynağına, haber konusu olgunun meydana geldiği yere göre türlü zorluklarla mesleklerini icra etmektedirler"

 Her mesleğin kendine has zorlukları bulunduğunu gazeteciliğin de emek gerektiren bir iş olduğunu da ifade eden Ürgüp Belediye Başkan Adayı Murat Boz , "Sabah televizyonu açıp dünyada olup bitenleri evinizin rahatlığında izlerken, iş yerinizde radyoda saat başı sunulan haberleri dinlerken, gazetenizi satır satır okurken; dakikalar bazen saniyeler içinde algılanıp tüketilen bir haber büyük emek gerektiren bir sürecin sonunda ortaya çıkmaktadır. Her gün değişik olayları yerelden ulusala, hatta uluslararası boyutlara taşımanın gerektirdiği güçlü donanım ve eğitim seviyesi ülkemizin gelişmesine paralel olarak yükselmekte, kalemini onuru kabul eden gazetecimiz, en modern teknolojik cihazları da haber üretim sürecinde kullanmaktadır. Güvenilir kaynaklardan gerçekleri tüm yalınlığıyla aktaran, ilkeli ve tarafsız yayın anlayışıyla mesleğini onurlu bir şekilde yerine getiren, toplumumuzun sesi tüm Gazetecilerimizin bu anlamlı günlerini kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyor, görevi başında hayatını kaybedenleri de rahmetle anıyorum" dedi.

 

CEYLAN'DAN10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

 Gazetecilik, fedakârlık isteyen, şartları ağır olan önemli bir meslektir. Gazetecilik, televizyonculuk, radyo yayıncılığı, internet haberciliği gibi alanlarda önemli gelişmeler göstermiş ve ülkemizde saygın bir yere sahiptir. Temel işlevi insanlara bilgi akışını sağlamak ve 'toplumsal olaylara ayna tutmak' olan medya demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur. İletişim, teknoloji ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir.
 Bir anlamda basınımız; bizim elimiz, gözümüz, dilimiz ve sesimizdir. Gerçekleştirilenleri ve beklentileri karşılıklı anlamda etkileşime bağlı olarak taşıyan ve aktaran yine basın mensuplarımızdır.
 Gelişmiş bir demokrasinin en önemli önkoşullarından biri özgür ve bağımsız bir gazetecilik anlayışının hâkim olmasıdır. Medyanın kamuoyunu bilgilendirici rolünün de etkinliği bakımından özgür bir basının varlığı olmazsa olmazdır.
 Basının herhangi bir baskıya, sınırlandırmaya ve yönlendirmeye maruz kalmadan görevini yapabilmesinin, demokrasinin kurum ve kurallarıyla sağlıklı şekilde işlemesi bakımından önem taşımaktadır.
 Olayları, ilkeli yayıncılık anlayışının bir gereği olarak tarafsız bir şekilde halka aktarmak, basının başlıca görevi, doğru ve zamanında bilgi almak ta vatandaşın en doğal hakkıdır.
 Bu vesileyle, ilkeli, tarafsız, güvenilir yayınlarıyla kamuoyunun güçlü ve gür sesi olan, tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, aile yaşantılarında mutluluklar ve çalışma hayatlarında başarılar dilerim.


Nevşehir Lisesi Müdürü Muhammet ORÇİN'de Gazeteciler Günü Kutlaması

Saygıdeğer Basın Emekçileri,
 Gazetecilerimiz, halkın sesi ve kulağıdır. Olayın içinde ve takipçisidir. Yapılan bir haberden memnun olanlar ve memnun olmayanlar vardır, her zaman. Gazeteci görülmeyeni görür, bilinmeyeni araştırır bulur ve halkı haberdar eder.
 Yapmakta olduğunuz görev, demokratik bir toplum için vazgeçilmez ama bir o kadar da zor bir görevdir. Bu vesile ile 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü kutlar, çalışmalarınızda başarılar dilerim.


İnce’den 10 Ocak Kutlaması

 NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası Meclis Başkanı Seyit İnce, Nevşehir’de görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.
 Medyanın Ülke demokrasisinin gelişmesi için büyük bir öneme sahip bulunduğuna dikkat çeken Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce, “Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde medya her alan bir ülkenin gelişebilmesi için büyük önem taşıyor. Bu nedenle ilimizin gelişmesi adına basın ve yayın kuruluşlarımızı ve bu kuruluşlarda görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarının önemli bir görevi icra ettiklerine inanıyorum. İlimizdeki tüm basın ve yayın kuruluşlarımızın ve basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, basınımızın cefakar, vefakar tüm mensuplarına huzurlu ve sağlıklı günler diliyorum” diye konuştu.


                                                                                      Basın Güçlü Bir Demokrasinin Temel Unsuru

 NEVŞEHİR(MHA) Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitimciler Birliği Sendikası Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir, bir ülkede demokrasinin güçlü ve sağlam temeller üzerine oturmasında gazetecilerin önemli bir görev üstlendiğine dikkat çekti.
 Özdemir, “Çağımızın en belirgin gelişmişlik göstergelerinden biri olan demokrasinin, güçlü ve sağlam temeller üzerine oturmasında, fikir ve düşünce hürriyetinin gelişmesinde güçlü ve özgür basının varlığının son derece önemli olduğuna inanıyorum. Fikir işçileri olarak adlandırılan gazetecilerin, çalışma koşullarının iyileştirilmesinin, ekonomik ve sosyal imkanlarının arttırılmasının, basın özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılmasının, toplumun menfaatine olacağı düşüncesindeyim. Bu düşüncelerle Nevşehir’de görev yapan tüm basın ve yayın kuruluşu mensuplarımızın 10 Ocak Gazeteciler gününü bütün samimiyetimle kutluyorum” diye konuştu.

Güneri’den Kutlama

 NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Osman Güneri, 10 Ocak gazeteciler gününü kutladı.
 Güneri, “İlimizde görev yapan kıymetli basın mensuplarımızın özverili çalışmaları, bu özel günü daha da anlamlı kılmaktadır. Gazeteci arkadaşlarımız, dünya ve Türkiye kamuoyunda İlimizin tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle tanıtımına önemli ölçüde katkı sunmuşlardır. Özgür, çağdaş ve tarafsız gazeteciler her daim toplum hayatının vazgeçilemez bir unsuru olacaktır. Bu anlamlı gün vesilesiyle İlimizde görev yapan tüm gazeteci arkadaşlarımızın gününü kutluyor, onlara mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir yıl diliyorum” dedi.

Gölbaşı'dan Gazeteciler Günü Kutlaması


Demokratik sistemin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın, toplumun bilgilendirilmesi, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması, kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumlulukları üstlenmekte olup, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi önemli değerleri içerisinde bulunduran kutsal bir meslektir. Bu önemli misyonu gerçekleştirmek için zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin, 
her zaman ve her yerde büyük bir özveri ile çalışan değerli basın çalışanlarımızı takdir ve tebrik etmemek mümkün değildir. Bu anlayışla, ilimizin meselelerini kamuoyuna aktaran ve çözüm için toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü içtenlikle kutluyor, görevlerini ifa ederken vefat eden basın mensuplarımızı da saygıyla anıyorum.





Keser'den Kutlama Yazısı

Keser, yayınladığı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlama mesajında, basının demokrasinin vazgeçilmezi olduğunu kaydetti.

 İl Başkanı Keser mesajında, “Çağdaş ve açık bir toplumun tüm kuralları ve kurumlarıyla işlerlik kazanmasında basının yeri yadsınamaz bir gerçektir. Basının ülkemizin demokratik gelişimine katkıları büyüktür. Türk basını ülkemizin çağdaşlaşma sürecinde önemli görevler üstlenmiş ve üstlendiği görevleri başarıyla yerine getirmiştir. Tüm bu gelişmelerin yanında yerel basınımız, ilimizdeki gelişmeleri kamuoyuna aktararak halkımızı bilgilendirmekte, vatandaşlarımızla devlet arasında köprü görevi görmenin yanı sıra ilimizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine de önemli katkılar sağlamaktadır. Bu nedenle toplumun bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi yolunda önemli bir görevi ifa eden basın mensuplarının çalışma koşullarının kolaylaştırılarak daha iyi imkânlara ulaştırılması büyük önem taşımaktadır.  Bu duygu ve düşüncelerle kamuoyuna haber ve bilgi akışını sağlamak için, gece gündüz demeden çeşitli zorluklar içinde kutsal bir vazifeyi ilkeli, tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışı çerçevesinde özveriyle yerine getiren bütün basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim” dedi.

 İl Başkanı Keser “Toplumun vicdanı olan gazeteciler aynı zamanda her bir vatandaşımızın gözü, kulağıdır. Şeffaf ve açık bir toplum için gazetecilerin güçlü konumlarını sürdürmeleri bir gerekliliktir. Demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından bir olarak gördüğümüz basın, fikirlerin serdedilmesinde, düşüncelerin açıkça toplumda yer bulmasında, insan hakları konusunda ileri düzeye gelinmesinde en büyük araçlardan biri olarak önemli bir yere sahiptir.” ifadelerini kullandı.

 

Mustafa SEYMEN'den Kutlama Yazısı

  Demokratik ve Şeffaf bir Toplumu mümkün kılan en önemli unsurlardan biri Özgür ve Tarafsız Basındır.
  İnsanlar arasındaki iletişimde, Devlet politikalarının halka bildirilmesinde,Bilim ve teknolojik gelişmelerde, Değişik memleketlerdeki insanların yaşayış,kültür ve medeniyetleri hakkında bilgi aktararanen önemli araç Medyadır.
 Bu duygu ile Tüm Basın Mensuplarımızın çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, Çalışmalarında Başarılar dilerim, Saygılarımla.

Bekir ÖDEMİŞ'den Gazeteciler Günü Kutlama Yazısı
 Gazetecilerin kaleminin kırılmadığı, basın özgürlüğünün var olduğu bir Türkiye ümidiyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü en içten dileklerimle kutlarım.