Gazi ve Atatürk Ortaokulu Öğrenci ve Öğretmenleri Postmodern Kağıt Kesme Sanatı Sergisi Açtı.

Sergi açılışına İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Orbay ÖZCAN, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü İsmail TANRIVERDİ ve Eğitim Uzmanı Fazıl PARLAK katılmıştır. >Sergideki 60 eser 180 öğrenci tarafından ortaklaşa yapıldı. Uçhisar Haydar Çankaya Ortaokulu Müzik Öğretmeni Merve Cemile AKSOY'un 2 adet, Atatürk Ortaokulu Matematik Öğretmeni Ümmihani ÖZER'in 1 adet eseri, Gazi Ortaokulu Teknoloji ve Tasarım Dersi Öğretmeni Canan YOLVEREN'in 4 adet, toplamada 70 eser yer almıştır. 

Teknoloji ve Tasarım Dersi Öğretmeni Canan YOLVEREN 1 eserin 5-6 öğrenci tarafından 1 ay süre içerisinde tamamladığını ifade etti. Bu çalışmanın en önemli özelliğinin Osmanlı Kat'ı (Kağıt Oyma-Kesme) Sanatının modernize edildiğini ve sonucun çok başarılı olduğunu dile getirdi. Bu çalışma aracılığı ile öğrenciler arasında grup çalışması yolu ile akran etkileşiminin pekiştirildiğini, unutulmaya yüz tutmuş bu sanatın modernize edilerek yaşatılmasına katkı sağlandığını dile getirdi.

Sergide yer alan eserler okulun çeşitli ihtiyaçlarının karşılamak amacıy satışa sunulmuştur. Sergi 11-12 Mayıs 2015 tarihinde Uçhisar Kalesinde, 13-14 Mayıs 2015 tarihinde Ürgüp Turgut Özal Kongre Sergi Salonunda, 15-16-17 Mayıs 2015 Avanos Doktor Hacı Nuri Bey Konağında turne şeklinde devam edecektir.