Bilkent Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin 3. Ve 4. Sınıflarında eğitim gören geleceğin mimar adayları, dünyanın en büyük yeraltı şehrinin bulunduğu Nevşehir Kalesi ve civarında incelemelerde bulundular.
Bilkent Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim görevlisi  Glenn Terry Kukkola koordinatörlüğünde,  5 öğretim üyesinin gözetiminde  gerçekleştirilen arazi çalışmalarında öğrenciler,  Nevşehir Belediyesi tarafından temizleme çalışmalarının devam ettiği dünyanın en büyük yeraltı şehrinin bulunduğu Nevşehir Kalesi civarındaki bölgede incelemelerde bulundular.
Mimari Tasarım 4. Sınıf stüdyosu ve  tarihi çevre koruma dersi alan öğrenciler, bölgenin mimari özellikteki yapılarını da yakından görme ve inceleme imkanı da buldular.
Nevşehir Belediyesi ‘nin temizleme çalışmalarından sorumlu yetkilileri de burada sürdürülen temizleme çalışmaları ile bölgenin mimarı özelliklerine ilişkin öğrencilere bilgiler aktardılar.
Yaklaşık 2 saat süre ile devam eden inceleme gezisine katılan öğrenciler tüf kayaya oyulu sivil,askeri ve dini mekanların yer aldığı dünyanın en büyük yeraltı şehrine hayranlıklarını dile getirdiler.