Nevşehir HBV Üniversitesi 2014 – 2015 Eğitim – Öğretim kayıt dönemi geçmiş yıllarda olduğu gibi oldukça yoğun ve başarılı geçti. 3500 öğrencinin yeni kayıt yaptırdığı ve her geçen gün büyüyen Nevşehir HBV Üniversitesi 15 bine yakın öğrencisi ile 184 üniversite içerisinde yerini güçlenerek almaktadır.

Nevşehir HBV Üniversitesinde göreve başladığı günden itibaren her kayıt döneminde öğrenci ve velileri şeker ve kolanya ile karşılayarak onların heyecanlarına, dertlerine ortak olan ve  onlarla sohbet eden Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın bu yılda geleneğini bozmadı. 5 gün süren kayıt döneminde yine öğrenci ve veliler ile görüşerek problemlerine çare olmaya çalıştı. Bir grup arkadaşı ile kurmuş oldukları Nevşehir Öğrenci ve Gençlik Derneği (NÖGED) aracılığı ile yüzlerce yetim, öksüz, şehit, gazi ve ihtiyaç sahibi öğrenciye yemek bursu sağlayan Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın yaptığı açıklamada; sahip olduğumuz kimliklerimizin gereğini yerine getirdiklerini belirtti. Taşğın, Din ve Millet kimliğimizin bize öğrettikleri ve yüklediği sorumluluğun gereği bu işi gönüllü olarak büyük bir şevkle yaptıklarını belirtti.

Taşğın, bu işte bize düşen mihmandarlık, oysa ki arka planda bir sürü gönül insanı var, hepsi birer gizli kahraman, bütün çabamız bu rahmani duruşu ve tavrı bozmadan bu milletin çocuklarını NEVŞEHİR’de okuyoruz da yetim, öksüz, şehit, gazi ve ihtiyaç sahibi olduğumuz için derdimizle dertlenen ve imkanımız olmadığı için okuyamadık demesinler, Taşğın, bu güzel çalışmada elini taşın altına koyan bütün güzel insanlara, burs alan öğrencilerimiz adına teşekkür eder, en kalbi selam ve saygılarımı sunarım dedi.   

Nevşehir Öğrenci ve Gençlik Derneği (NÖGED) başkanı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın, bir öğrencide ben okutmak istiyorum diyen bütün gönül insanlarını da bu çalışmamıza desteğe davet ediyorum dedi.