Birlik Vakfı'nın gençlik teşekkülü olan Genç Birlik, Nevşehir'de teşkilatlanma çalışmalarını tamamladı.
Genç Birlik Nevşehir Başkanlığı'na getirilen Fuat Doğanay, Müslüman gençleri ötekileştirip gruplaştırmadan birlik olmayı hedefleyenlerin cemiyeti olduklarını belirterek mensuplarının yüksek manalar ihtiva eden projeleriyle ihtisas bilgilere sahip olmalarını sağlamayı ve bu bilgiyi, tecrübeyi Anadolu toplumunun hizmetine sunmayı hedeflediklerini söyledi. Doğanay, "Genç Birlik, geçmişimizden geleceğimize köprü olmak misyonunu üstlenmiştir.

Milli ve manevi değerlere bağlı, bu milleti esas alan; tarihini bilen, ilim ve proje sahibi, üretken, kültürlü, sahasının en iyisi, çağdaş bilim ve teknik bilgiye hakim, kaliteli bir neslin yetişmesini ve bu neslin milletimizin birlik ve huzur içinde kalkınma ve gelişmesine katkıda bulunmasını sağlamaktır. Bizlerde bu gayeleri gerçekleştirebilmek üzre birçoğumuzun doğduğu, büyüdüğü ve en önemlisi yetiştiği bu şehrin; Nevşehir'in gençleri olarak Sivil Toplum Kuruluşları arasında Genç STK yapılanmalarının eksikliğini hissederek tarihi ve kültürel salon toplantıları, sosyal organizasyonlar, etkinlik ve faaliyetler tertip ederek Nevşehir Gençliğine katkı sağlayacak Birliktelikler sağlamak arzusuyla 24 Mayıs 2014 tarihinde Genç Birlik Nevşehir Şubesi'ni kurmaya karar verdik." dedi.

Genç Birlik Kurucu Yönetim Kurulu Şu isimlerden oluştu:

Fuat Doğanay (Başkan), Oğuzhan Alkan (Başkan Yrd.), Emre Semih Öncü (İl Sekreteri), Selçuk Cingitaş (Teşkilatlanma Komisyonu Bşk.), Muhammed Koçak (Kurumsal İlişkiler Birimi Bşk.), Ferhat Doğanay (Organizasyon ve Sosyal İşler Kom. Bşk.), Faik Verimli (Eğitim-Kültür Kom. Bşk.), Burak Korkmaz (Ekonomi Birimi Bşk.), Ferhat Yücel (Ar-Ge Birimi Bşk.), Muhammed Fatih Uğurlu (Teşkilatlanma Kom. Üyesi), Şevket Sarıtosun (Ekonomi Birimi Üyesi) -