Ulusal Gençlik Parlementosu Genç Dostu adaylar genç dostu kentler kampanyası hakkında  Nevşehir il sorumlusu  Eşref Bilge Uğurlu ve Muhammet Koçak FİB Haber Merkezi ziyaretinde şu açıklamalarda bulundular:

Genç Dostu Kent Genç Dostu Aday Kampanyası Basın Bülteni 

Bizler, 19 Mayıs 2004 tarihinde bir araya gelerek TBMM’de gerçekleştirilen törenle Ulusal Gençlik Parlamentosu’nun (UGP) kuruluşunu ilan ettik. Bugün bünyemizde 64 ilden 43 Gençlik Meclisi, 44 Gençlik alanında faaliyet gösteren STK, 42 Üniversite Öğrenci Topluluğu toplamda 129 üye kuruluşu bulunduruyoruz. 

2006 yılında gençlerin karar alma mekanizmalarında yer almasını sağlamak amacıyla Ulusal Gençlik Parlamentosu olarak  gençler tarafından uygulanan “Seçilmek İstiyorum” kampanyası ile Anayasa değişikliği sağlanmış ve ülkemizde seçilme yaşı 30’dan 25’e indirilmiştir. Ancak bu değişiklik yasal mevzuat gereği 2007 seçimlerinde uygulanamamıştır. Ortalama yaşı 29 olan ülkemizde nüfusun %26’sını 15 - 29 yaş arası gençler oluşturmaktadır. Buna rağmen, 23. Dönem TBMM Milletvekillerinin yaş ortalaması 54’tür. Ülkemizde 30 yaş altı 15 milyon genç seçmen bulunmaktadır. 

Bizler Ulusal Gençlik Parlamentosu olarak 30 Mart 2014 tarihinde gerçekleşecek Yerel Seçimlerde Gençlerin demokratikleşme süreçlerine katılımını bir gereklilik olarak gören TÜM SİYASİ PARTİLERİN belediye başkan adaylarının GENÇ DOSTU bir KENT oluşturulması konusunda sorumluluk alması gerektiğine inanıyoruz.  

Bu kapsamda ülke çapında gençlerin yerel yönetimlerde nerede olduğunu sorgulayarak “NEREDESİN ?” kampanyasını başlatıyor ve yerel yönetimlerde  ve günlük yaşamlarında gençlerin aktif bir biçimde rol aldığı genç  dostu kentler oluşturulmasına Siyasi partilerden ve adaylardan destek istiyoruz..