Hayatın anlamı kitap okuma projesi kapsamında Ürgüp Kaymakamlığı ve Ürgüp Belediyesi iş birliği ile söyleşi ve kitap imza günü için Ürgüp'e gelen Araştırmacı-Yazar Talha Uğurluel, Ürgüp ve çevresini gezerek Ömer Nair'den bilgi aldı.
Bugün saat 16:00’da Belediye sinema salonunda Araştırmacı - Yazar Talha Uğurluel’in katılımıyla Moderatörlüğünü Cansu Canan Özgen’in yapacağı “Arzın kapısı Kudüs” konulu söyleşi için Ürgüp'e gelen Uğurluel, Ürgüp üzümü ve bağcılığıyla yakından ilgilendi..
MDC Cave Hotelde konaklayacak olan Uğurluel'i Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı ve Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız karşılayarak kendisini Ürgüp'te misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdiler.
 
Manisalı olan Talha Uğurluel, 1997 yılında Manisa Celal Bayar Üniversitesinin Tarih bölümünden mezun oldu. Yaklaşık 7 kitap yazan tarihçi ve aynı zamanda pek çok kitabın da editörlüğünü yapmıştır.
Amerika'dan Yemen'e, Vietman'dan Bosna'ya birçok ülkede gerçekleştirdiği eğitim seminerlerine Türkiye içinde de hız kesmeden devam eden Uğurluel, Gazi Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümünde Akademik çalışmalarına da devam ediyor.