AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından bu yıl 5. si gerçekleştirilecek Yerel Yönetimler Sempozyumu kapsamında düzenlenen ‘Gençlik ve Belediye’ konulu proje yarışmasında ödüle layık görülen Nevşehir Belediyesi’ne ödülü, Ankara’da düzenlenen bir tören ile Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’e takdim edildi.
AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı’nca Ankara Ticaret Odası-Congresium’da yapılan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı ‘Gençlik ve Belediye’ konulu Yerel Yönetimler Sempozyumu’ başladı.
Çok sayıda Bakan ve Milletvekilinin de yanı sıra yerel yöneticinin katıldığı sempozyumun açılış konuşmasında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti’den başka halkı kucaklayan bir parti olmadığını ifade etki.
HALKLA GÖNÜL BAĞI OLUŞTURDUK
AK Partili Belediyelerin ‘Halka Hizmet, Hakka hizmet’ şiarı içerisinde çalışma yaptıklarını söyleyen. Başbakan Davutoğlu daha sonra şöyle konuştu: “AKP belediye başkanları ne zaman bir araya gelse, istişare olarak kalmıyor, ülkenin gelenek perspektifleri ele alınıyor. Halkla gönül bağı oluşturan belediye başkanları yok, çünkü bizden başka Türkiye’yi kucaklayan bir parti yok. Bizden başka her vatandaşın hukukunu savunan başka bir parti yok. Yalnızca AKP 81 vilayette, 78 milyon vatandaşına hizmet üretiyor. Başka bir partinin, böyle bir salonda, ülkenin her yerinden gelen belediye başkanlarıyla toplantı yapmaya mecali yetmez. 78 milyonun 53 milyonuna hizmet ediyor, yani nüfusumuzun yüzde 68’lik bölümüne hizmet ediyoruz. Diğerleri de bizim ürettiğimiz hizmetlerden faydalanıyor. Belediyelerimiz, "Halka hizmet, Hakk’a hizmet" şiarında hizmet etmekte. Toplamda 1396 belediyenin 868’i AKP’lilerin yönetiminde, bu veriler, AKP’nin yerel yönetimlerde bir marka haline geldiğinin ispatıdır. İnşallah 2019’da bu sayıyı daha çok artıracak, daha pek çok ilde vatandaşlarımızın gerçek belediyecilikle buluşmasını sağlayacağız. Bu hareketin, siyasetin millet kabulündeki sebebi 81 ildeki eserlerimizdir, temelde AKP’nin belediyecilik anlayışı var.” dedi.
MEDENİYETİMİZ, BİR ŞEHİR MEDENİYETİDİR
AK Parti olarak millete hizmet götürmek için sürekli projeler ürettiklerini kaydeden Davutoğlu, bu yöndeki bazı verileri de paylaştı. Davutoğlu şunları söyledi: 2002 yılında bütçeden belediyelere ayrılan pay 4 milyar 700 milyon lira, bu rakam 46 milyar 400 milyon liraya yükseldi.2002’de İl Bank’tan belediyelere 360 milyon lira kredi vermişken, biz geçen yıl
7 milyar 150 milyon krediyi yerel yönetimlere aktardık. Uzun vadeli kredilerimiz 26 milyar lirayı buldu. Hangi rakamı ele alırsanız alın, bu rakamlar 2002’den bu yana 10 misli artmıştır. İçme suyu, kanalizasyon, imar planı, üst yapı, harita benzeri hizmetlerle vatandaşlarımızın memnuniyeti arttı. Alt yapısız hiçbir belediyemizin kalmaması adına hizmetlerimizi devam ediyoruz. Bizim medeniyetimiz bir şehir medeniyetidir. Bizim şehirlerimiz insanların aynasıdır. Şehir kendisini mimarisiyle gösterir. Bizim şehirlerimizin merkezinde ulu camilerimiz vardır, her şey onun çevresinde inşa edilir. Evlerin camları mahremiyet gereği birbirine bakmaz. Şehrin doğal görünüşüne aykırı mekanlar yapılmaz. Açlıkla, hırsla betonlar dikenler yüzünden bizim neslimiz viran devraldı. Şehirlerimizi yeniden imar etmenin, inşa etmenin mücadelesini verdik” dedi.
İnsan odaklı bir belediyecilik anlayışına sahip olduklarını vurgulayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, her şehrin insanına, kültürüne ve sosyolojisine hizmet ürettiklerini dile getirdi. Davutoğlu şöyle konuştu: “ Bugünkü sempozyumun konusu olan gençlere de bir kez daha hoş geldiniz diyorum. Ülkemizin her yerinden gençleri bağrımıza basıyoruz. Bizim belediyecilik anlayışımızda odak insan. Her şehrin insanına, sosyolojisine, kültürüne göre hizmet üretiriz. ” dedi.
Sempozyumun açılışının ardından sempozyumu kapsamında düzenlenen ‘Gençlik ve Belediye’ konulu proje yarışmasında ödüle layık görülen Nevşehir Belediyesi’ne ödülü, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’e takdim edildi.
BAŞBAKAN DAVUTOĞLU NEVŞEHİR STANDINDA
Sempozyumun açılışının ardından, sempozyuma katılan belediyelerin oluşturduğu tanıtım stantlarının da fuar alanındaki açılışı yapıldı. Başta Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere sempozyuma katılan bazı bakanlar ve milletvekilleri ile belediye başkanları fuar alanındaki stantları gezdi. Nevşehir Belediyesi standını gezen Başbakan Davutoğlu ve beraberindekiler Nevşehir Belediye Standına büyük ilgi gösterdi. Gün boyunca Nevşehir Belediye standı çok sayıda vatandaş tarafından ziyaret edildi.
5. Yerel Yönetimler Sempozyumu ve fuar merkezindeki Nevşehir’in tanıtım standında, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Murat Göktürk ile AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver’ de hazır bulundu. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Milletvekilleri standı ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile birlikte görüşme yaptı.