Genel kurulda çalışma raporunun oylanması öncesinde Kozaklı şoförler odası başkanı Osman Ünal ile birlik başkanı ve yeni dönemde yeniden başkanlığa aday olan İsmail Ördü arasında sözlü tartışma yaşandı.

Ünal, “Faaliyet raporunu dinleyince gözlerim yaşardı, ağlayacaktım”

Kozaklı şoförler odası başkanı Osman Ünal, “30 yılı aşkın bir zamandır bu camiada yöneticilik yapıyorum. Neyin nerede konuşulacağını biliriz. Faaliyet raporunu dinleyince inanın gözlerim yaşardı ağlayacaktım. 8 Yıldır hangi birlik yönetim kurulu ve denetim kurulu üyesi ne yapıyorsunuz deyip çayımızı içmiş. Bir tanesi çıksın Kozaklı şoförler odasının çayını içtim desin. Arkadaşlar odalar da böyle şey olmaz. Yapmadığın şey bir saat okunmaz. Kirasını ödeyemeyen odalarımız var kime ne yapılmış?. Çok şükür biz bir şey görmedik. Bizim topluluğumuz güzide bir topluluk, biz şu adayı bu adayı desteklediğimiz için değil doğruların konuşulmasını istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

“SRC şirketini oda başkanlarına rant elde etsin diye kurmadım”

Başkan Ünal’ın sözlerine cevap veren Birlik Başkanı İsmail Ördü ise; “Başkan Osman Ünal faaliyet raporumuza şaşırmış ya, bende bu sözleri nasıl söylediğine şaşırdım. Türkiye de hiç kimsenin yapmadığı bir işi başardık. Bütün esnaflarımız diğer illere gidipte SRC almasın dedik. 6 tane şoför odamızı ortak ederek şirket kurduk. Biz bu şirketi para kazanalım diye değil üyelerimize hizmet edelim diye kurduk. Burası ticarethane değil. Daha sonra şirket üzerinden bir araç aldık. Şoför odalarına tahsis ettim o aracı. Ben kullanmadım. Kendi arabanı kilitleyip Antalya’ya giden sensin. Şirkete müdür tayin ettik. En son Şaban Ulusoy başkanımız şirket müdürü olsun dedik. Benim olmadığım bir toplantıda 800 liralık müdür maaşını 2 bin 200 liraya yükseltmenin gerekçesini burada açıklayın lütfen. Buna karşı çıktığımda da bana cephe aldığınızı izah edin. Ben o şirketi oda başkanlarına rant elde etmek için kurmadım” diye konuştu.