Nevşehir Kamu Hastaneleri  Birliği Genel  Sekreterimiz  Uzm. Dr. Muhammet Çömçe ve İdari Hizmetler Başkanı Bülent Filizer, Hastane Müdür Yardımcısı Nuh Bülbül birlikte tadilatı ve müştemilatı yeni tamamlanan Nevşehir Devlet Hastanesine bağlı Toplum Ruh Sağlığı Merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 

 

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Hastalıkları Uzmanı Psikiyatri Uzm. Dr. Rabia Önem Akçakaya, TRSM faliyetleri, hizmet alanları hakkında Genel Sekreterimiz Uzm. Dr. Muhammet Çömçe’ye bilgi verdi.

 

Akçakaya konu hakkında “ Toplum Ruh Sağlığı Merkezine bilişsel, yönetsel ve sosyal beceri alanlarında yıkıcı etkisi olan, kronik bir şekilde devam eden ve şizofreni ve benzeri psikotik bozukluklar ve duygudurum bozuklukları olan hastalar kabul edilmektedir. Hastalar hastanelerin psikiyatri polikliniklerinden, aile hekimliklerinden, birinci basamak sağlık hizmetlerinden ve sosyal bakım kurumlarından yönlendirilebildikleri gibi, bireysel olarak ta merkeze başvurabilirler. TRSM’ ye başvuran hasta ve yakınları merkezde görevli bulunan Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı tarafından değerlendirilerek uygun olan hastalar merkeze kabul edilmektedir. TRSM’leri Sağlık Bakanlığı’nın resmi çalışma saatleri ile paralel olarak 08:30-17:00 saatleri arasında hafta içi hizmet verilmektedir. Mesai saatleri dışında kriz değerlendirmesi yapılması gereken ve tedaviye ihtiyaç duyan hastalar yerel hastanelerin acil servislerine başvurabilirler.

 

Merkezin faaliyetleri arasında hastalar, hastaların aileleri ve bakım verenlerine yönelik olarak çeşitli müdahalelerde bulunulması ve ayrıca merkezle diğer sağlık ve sosyal hizmet sistemleri arasında koordinasyonun sağlanması yer almaktadır.” dedi.

 

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Bilgi için Tıklayınız