İl Özel İdaresinde genel sekreterlik makamı ihdas edileli aslen bu makama atanan ikinci yerli isim olan Savaş Benli son yıllarda bu makama atanan en sessiz adamı niteliğinde.
Daha önce bu makama oturan Abdülkadir Tatar ve İsmail Cihan isimlerinin aslen Nevşehirli olmamalarına karşın, makamdan tartışmalı bir şekilde uzaklaştırılan isim olan Ahmet Belada ise ancak iki yıllık süreyle bu görevde kalabilmişti. 
Savaş Benli, 1977 yılında Nevşehir’de doğdu. İlk ve Orta Öğrenimini Nevşehir’de tamamladıktan sonra 1998 yılında Selçuk Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Maliye Bakanlığında göreve başlayarak sırasıyla Kırşehir, Yozgat, Rize ve Konya illerinde Milli Emlak Müdür Yardımcılığı, Muhasebe Uzmanlığı ve Milli Emlak Müdürlüğü görevlerinde bulundu. SPK tarafından açılan sınavlarda başarılı olarak“Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Lisansı”almaya hak kazandı. Halen Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalında “Tezli” Yüksek Lisans yapmakta olup “Yerel Yönetimlerin Karar Verme Süreçlerine Merkezi Yönetimin Olumsuz Etkileri: İl Özel İdareleri Örneği”adlı tezi hazırlama aşamasındadır. İyi derecede İngilizce bilen Savaş Benli 5302 sayılı Kanunun 36 ıncı maddesine istinaden İçişleri Bakanımızın 16.12.2016 tarihli onayı ile Nevşehir İl Özel İdaresine Genel Sekreter olarak atandı.