AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında; "Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi geçtiğimiz aylarda yapılan Ankara-Niğde Otoyolu Projesi'nin belirlenen sürede tamamlanarak hızlandırılması için alınan tedbirlere yönelik Başbakanlık genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandığını söyledi."

Ankara-Niğde Otoyolunun 2 noktadan Nevşehir'e bağlantısı gerçekleştirilecek. Birinci olarak Nevşehir-Acıgöl ilçesinden bağlantısı olacak. İkinci olarak ise Derinkuyu ilçesi bağlantı yolu yapılarak otoyol Nevşehir’imize bağlanacak.

Ayrıca Kırşehir Ağaçören kavşağından Harmandalı köyü, Saraycık köyünun batsından, Kızılırmak üzerinden yapılacak yeni bir köprü ile Sıdıklı ikizagıl ve Güzler köylerinin arasından hareketle sanayi sitesinin doğusundan Kırşehir- Kayseri yoluna bağlanacak.

ÖNEMLİ TURİZM MERKEZLERİ YER ALACAK
Proje güzergahı yakınında Kırşehir, Aksaray, Nevşehir ve Niğde gibi kent merkezlerinin yanı sıra Tuz Gölü ve Kapadokya gibi önemli turizm merkezleri yer almaktadır. Bu kesimin tamamlanmasıyla güneydeki turizm ve ticari bölgelere güvenli ve konforlu karayolu ulaşımı sağlanarak, Edirne'den Şanlıurfa'ya kadar devam eden TEM Otoyolu'nun kesintisi ortadan kalkacaktır.

Darısı Yeni Nevşehir Çevre yoluna...