Tüfad Nevşehir Şube Başkanı Kenan Gerçeker'den, Nevşehir spor kamuoyuna önemli açıklama açıklama... İşte Gerçeker'in yaptığı o yazılı açıklama:

11 Mayıs 2015 Kayseri de Türk futbolunun yol haritasının ele alındığı toplantı öncesinde Nevşehir de sporun içinde ki  boş eleman yine ortaya çıktı.

Türkiye futbol direktörü Fatih Terim'in futbolun tüm unsurlarından temsilcilerle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunduğu ve projelerini paylaştığı Futbol Buluşmaları'nın 7.'si Kayseri'de başladı.

Fatih Terim, organizasyonun ilk toplantısında Kayseri'nin yanı sıra Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Sivas Yozgat illerinin  Tüfad başkanları  askf başkanları  ve, Besyo müdürleri, futbol il temsilcileri, gençlik ve spor il müdürleri, milli eğitim il müdürleri ve belediyelerin spor teşkilatı sorumluları ile bir araya geldi.

Toplantıda tesislerin hem sayısal hem de kalite açısından yetersizliği nedeniyle yaşanan sorunlar, genç futbolcu gelişimi ile ilgili problemler, amatör futbolun kaynak sıkıntıları gündeme geldi. Tüm konuşmacıları dinleyen Türkiye futbol direktörü Fatih Terim, tespitlerini ve önerilerini aktardı, ayrıca TFF' nin çalışmalarıyla ilgili detaylı bilgi verdi.

İl gili toplantıya Tüfad Nevşehir şube başkanı olarak ben de katıldım.İlimiz de ve Türkiye genelinde yapılması gerekenler ile ilgili fikirlerimizi Tüfad adına aktardım.

Fakat Nevşehir in spordaki faydasız elemanı  bu toplantı öncesinde  yine ortaya çıkmış futbol federasyonunuda kandıracağını zannetmiş.yetkisiz ve etkisiz olduğu bir organizasyonda  Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Besyo başkanı Yunus Aslan  ve Tüfad Nevşehir şube başkanı Kenan Gerçeker i kendince yoksaymış  yapılacak olan bu toplantı için isimlerini bildirmemiş ve toplantıya katılma yetkisi olmayan başka isimler bildirmiştir. fatih hocanın sekreteri beste hanım toplantıya katılmam  için beni arayınca zübüğün TFF Kayseri bölge müdürü Vahdi beyi ve Fatih hocanın sekreteri Beste hanımıda kandırdığı ortayaçıkmıştır.bu davranışı ile Nevşehir in imajını nasıl zarar verdiğini bile düşünemeyen, sporun ve futbolun gelişmesine zarar vermeye devam eden kişi yaptığının yanına kar kalmayacağınıda bilmelidir ki bu konuyla ilgili baş üstü gerekli ahlaki ve yasal girişimlerim olmuştur ve olmaya devam edecektir.

Zübük; halk arasında kendi çıkarları için her yolu mübah  sayan kişi için kullanılan bir deyimdir. Kısaca menfaatçi, çıkarcı anlamlarında kullanılırzübük

 Nevşehir adına daha vahimi ise Besyo sorumlusunun ve Tüfad başkanının ismini vermeyenin TFF Kayseri Bölge müdürü Vahdi beyin söylediğine göre Nevşehir askf.başkanı olduğu tarafıma söylemesidir.ki TFF Kayseri bölge müdürlüğüne bildirilen isim listeside elimdedir.Bu davranışlara baktığımızda  gösteriyor ki Nevşehir in profosyonel takımı olmamasıda normaldir.çünkü yapılan işlerde samimiyet ve ahlaklı davranışlar olmayınca  sonucuda budur  diye düşünüyorum.

 Adalet Boydadeğil soyda incelik  belde değil dilde.doğruluk sözde değil.Özde güzellik yüzde değil yürekte olur  demiş Mevlana.

Yine dürüstlüğüne inandığım bazı  yöneticiler  dün yaptığı konuşmalarda  bunlardan Nevşehir  deki spora bir fayda olmaz dediği  menfati olmadan bu işi yapmaz dediği  kişiler ile kolkola  görünmeside ahlaki yönden sorgulanması gereken bir durum diye düşünüyorum.! Nevşehir ili  olarak fark yaratacak isek  zübüklük yapmadan zübüklük yapan veya yapanlara karşı tepkimizi açıkça ortaya koymamız gerekir ki sporun ve  futbolun gelişmesi için gösterilen çabalar ve çalışmalar  boşa gitmesin.

İki şey mühümdür.Birincisi okyanus gibi bol haysiyet; ikincisi elif gibi dimdik şahsiyet

Tüfad Nevşehir şubesini kurduğumuzdan bu yana  ilkeli duruşumuz devam etmekte yaptığımız işte ahlaki ve kanuni yaptığımız için.zübük  ve  zübük gibiler rahatsız olmaktadır.

  Sayın futbol direktörü Fatih Terim (işlerimizi kanuni ve ahlaki yapın  cümlesi ni söyleyince bu cümleden duyduğu rahatsızlığı yüzüne yansıyan kişi  umarım yaptığı işin Nevşehir e zarar verdiğini anlayıp pişman olmuştur.diyeceğim ama nerde laf söyle alana kulağında kalana bütün bunları Nevşehir kamuoyu daha sağlıklı ve gerçeğin bilinmesi için  duyurma ihtiyacı hissettim.Kamu oyuna saygılarımla duyrulur

  Kenan Gerçeker Tüfad.Şube Başkanı