TUSKON Başkanı Rızanur Meral, 7 Federasyon ve 220 dernek başkanının katıldığı TUSKON Başkanlar Toplantısı’na katılan Nevşehir Gesiad Başkanı İrfan Avşar, programın verimli geçtiğini belirterek, yapılan çalıştayda ülkemizin kalkınması için yapılabilecek çalışmalar, alternatif çözümler ve yeni fikirlerin masaya yatırıldığını ifade etti. Önümüzdeki süreçte karşımıza çıkabilecek sorunları aşmanın en önemli yolunun sağlam bir ekonomiye bağlı olduğunu vurgulayan Avşar “TUSKON Başkanımız Sayın Rızanur Meral, bütün federasyon ve dernek başkanlarımızın ortak görüşü, ülke olarak kalkınmada birlikte hareket etmek ve bu birlik ve beraberliği zedeleyebilecek sorunlara ortak çözümler sunmak. Şu anda içerisinde bulunduğumuz süreç, hem diplomatik hem de ekonomik açıdan bazı sorunlara sebebiyet vermiş olabilir. Bizim burada yapmamız gereken, süreç içerisinde kendi üzerimize düşeni yerine getirmektir” açıklamasında bulundu.

Komşu ülkelerin içerisinde bulunduğu durumun hem kendilerini üzdüğünü hem de bölgesel anlamda tedirginliğe yol açtığını belirten Avşar, olayları işadamı gözüyle analiz ettiklerini belirterek şöyle devam etti: “Ülkemizin geleceğini sağlam bir ekonomi üzerine kurmak için daha fazla çalışmalıyız. Çünkü karşılaştığımız problemler bizleri her zaman farklı çözümler üretmeye zorlamaktadır. Bu yüzden olaylara geniş bir açıdan bakarak uzun vadeli projeler üretmeliyiz.”

TUSKON olarak ortak hedefin, Türk işadamlarını her süreç ve zeminde destekleyerek, ilerlemeye katkıda bulunmak olduğunu dile getirenAvşar, birlik ve dayanışma ile her türlü sorunun üstesinden gelineceğini vurguladı.

Avşar, Nevşehir Gesiad olarak TUSKON’un bu birleştirici gücünden hareketle işadamlarına destek olduklarını ifade ederek, yurt dışı ticaretinin kalkınmadaki önemine işaret etti. GESİAD olarak bu konuya büyük önem verdiklerini belirten Avşar, pazar çeşitliliğini artırılması ve yeni yatırımların gerçekleştirilmesi için faaliyetlerine devam edeceklerini dile getirdi.