GESİAD Başkanı  İrfan Avşar Regaib Kandili ve Üç Ayların Başlangıcı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

GESİAD Başkanı  İrfan Avşar, Ülkemizde, asırlardır "üç aylar" geleneği oluşmuş; Ramazana hazırlık, Recep ayının girmesiyle başlar hâle gelmiştir. Bu aylar mübârek gecelerle doludur dedi. Başkan Avşar, Sevgili Peygamberimizin (S.A.V.): “Allah’ım bizim için Recep ve Şaban aylarını mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.” diye dua ettiği, yılın manevi açıdan feyizli ve bereketli üç ayların başlangıcı sayılan mübarek Regaib Kandiline ve Recep ayına Cenab-ı Hakkın lütfü ile bu yıl da ulaşmış bulunuyoruz dedi.

Başkan Avşar Regâib, çok değerli hediye, bağış, içten gelerek ve yoğun bir şekilde arzu edilen şey anlamlarına gelen Arapça bir sözcüktür. Cenâb-ı Hakk`ın, ilâhî ihsan ve manevî hediyelerinin diğer zamanlardan daha çok tecelli etmesi ve samimi kalple Allah`a yönelenlerin affedilme ümitleri dolayısıyla, Müslümanlar tarafından heyecanla beklendiği ve gönülden arzulandığı için Recep ayının ilk Cuma gecesine "Regâib Kandili" denmiştir.

Aramızdaki çekişmeleri, tefrika ve ihtilâfları, şahsî menfaat hesaplarını ve basit düşünce farklılıklarını bertaraf etmeli; her zamandan daha çok muhtaç olduğumuz ve Yüce Dinîmizin bizden ısrarla istediği; barış, hoşgörü, kardeşlik, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesini, insânî ve ahlâkî meziyetlerin yeniden yeşermesini sağlamalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam Aleminin üç aylarını ve Regâib Kandillerini kutlar, hayırlara vesile olmasını diler selam ve saygılar sunarım.