Kapadokya Üniversitesinde TEMA Vakfı tarafından 3G; “Traktörünü Satan Bilgeden Girişimciliğe, Gençliğe ve Geleceğe Farklı Bir Bakış” söyleşisi düzenlendi. Sosyal girişimci Tanfer Dinler’in konuşmacı olarak katıldığı söyleşi Oktay Sinanoğlu Konferans salonunda iki oturum halinde gerçekleştirildi.
Gençlik, gıda, girişimcilik ve gelecek konuları üzerine konuşan Tanfer Dinler, katılımcılara girişimcilik ruhunun nasıl ortaya çıkarılacağından bahsetti. Olmaz denilen birçok şeyin aslında mümkün olduğunu ve herşeyin hayal kurmakla başladığını gerçek hikâyelere dayandırarak anlatan Dinler, başarının insanın önce kendisine güvenmesiyle gelebileceğini dile getirdi. Dinler ayrıca bireyin toplum içindeki statüsünü bilgisi, yaptıkları ve toplum adına başardıkları ile kazanacağını vurguladı.
Konuşmasında tabağımızdaki gıdayı tanımanın, bizi de tanımladığını anlatan Tanfer Dinler, sürdürülebilir bir yaşam için doğaya, toprağa ve tarıma sahip çıkılması gerektiğini belirtti.
Yoğun ilgi altında gerçekleştirilen söyleşinin sonunda tüm katılımcılara katılım belgesi verildi. Bunun yanı sıra katılımcılar arasından TEMA gönüllüsü olmaya karar veren iki öğrencimiz de burs alma hakkı kazandı.
Tanfer Dinler Kimdir?
Tanfer Dinler bir çiftçi ve sosyal girişimci olarak bu topraklarda yaşayan bizlerin kolektif bilincimizi doğadan ve topraktan aldığımızı hatırlatıyor. Köy köy dolaşarak yarattığı kolektif bilinçle çiftçiler ve köy kadınları için uyguladıkları projeleri, AB ülkelerinde eşdeğeri olmayan Tarım Sigortaları Havuzu TARSİM'i, eşiyle birlikte kırk yıldır yürüttüğü köy çocukları eğitim projelerini anlatan Tanfer Dinler, güzel insanlar bir araya geldikçe bu ülkede güzel şeyler olacağına dair umudumuzu pekiştiriyor. Dinler, 28 yıldır İstanbul Üniversitesi'nin yanısıra farklı üniversitelerdeki genç girişimcileri yetiştirmekle kalmayıp onların projelerine doğrudan destek veren bir ''Sosyal Girişimci''dir. Yüze yakın ülkede çalışmalar yapan Tanfer Dinler, Uzakdoğu ülkelerindeki deneyimlerinin ışığında hizmet veren bir ''Düşünce Yönetmeni''dir. Farkındalık ve düşünce yönetimi, etkin kişisel yönetim ve liderlik konularında şirketlere eğitim vermekte.