Çanakkale Zaferinin 103. Yıl dönümünü kutladığımız 18 Mart’ta ordumuzun Afrin’i teröristlerden temizlediğini belirten GİZLİGİDER, Türk ordusunun milletimizden aldığı destekle sınırlarımıza yuvalanmış ve ülkemize tehdit oluşturan tüm terör gruplarını temizleyeceğini ifade etti.

Cerablus’ta olduğu gibi Afrin’de de terör unsurlarının temizlenmesinin ardından buraların gerçek sahiplerinin tekrar evlerine döneceğini ifade eden GİZLİGİDER, ordumuzun ABD’nin Rakka’da yaptığı gibi yıkım amaçlı değil, bölgeyi sahiplerine teslim etmeye ve ülkemize tehdit oluşturan terör unsurlarına yönelik bir operasyon gerçekleştirdiğini söyledi.

Hiç kimsenin Mehmetçik karşısına çıkmaya cesaret edemeyeceğini söyleyen GİZLİGİDER terör örgütünün ABD’nin 5 bin tır, 2 bin kargo uçak dolusu silah ve mühimmat yardımına rağmen şanlı ordumuz karşısında duramadığını, arkasına bakmadan kaçtığını belirtti. Bu operasyonun başarıya ulaşmasında milletimizin bir bütün olarak askerimizin arkasında olmasının ve ülkemizin savunma sanayinde sağladığı büyük gelişimin etkisine dikkat çeken GİZLİGİDER, ordumuzun operasyonda kullandığı mühimmatın yaklaşık %70 oranında yerli üretim olduğunu, mühimmat ve teknoloji konusunda ülkemizin son dönemde oldukça önemli mesafe aldığını dile getirdi.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ÇADIR TİYATROSUDUR

Geçtiğimiz günlerde Göç Konulu Parlamenter Oturumu nedeniyle ABD’de ve Birleşmiş Milletler Genel merkezinde olduğunu belirten GİZLİGİDER, Birleşmiş Milletler’in aldığı tüm kararların içinde islam ülkesi olmayan 5 ülkenin tekelinde olduğunu söylerken, bu sistemin bu şekilde devam edemeyeceğini, bu alevin mutlaka bir gün kendilerine de zarar vereceğini yurt dışında katıldıkları programlarda ve konferanslarda her fırsatta anlattıklarını söyledi.

ULUSLARARASI HUKUK: GÜÇLÜNÜN YAZDIĞI ZAYIFIN UYMAK ZORUNDA OLDUĞU KURALLARDIR.

Uluslarası İlişkileri ‘Güçlünün yazdığı, zayıfın uymak zorunda olduğu kurallar’ olarak değerlendiren GİZLİGİDER, NATO’nın güneydoğu sınırını oluşturan Türkiye’ye bölgede kendisine tehdit oluşturan unsurlarla gerçekleştirdiği mücadelede NATO’dan yeterli desteğin verilmediğini ancak buna rağmen ülkemizin artık güçlü bir ülke olduğunu, kendi kurallarını kendisinin belirlediğini ve gerek Avrupa Parlamentosunda gerek diğer platformlarda ülkemiz adına yapılan olumsuz algı operasyonlarına rağmen kararlılıkla bu operasyonu tamamladığını belirtti.

Eski bakanlardan Hasan Celal GÜZEL’in vefatından duyduğu üzüntüyü ifade eden GİZLİGİDER, ülkemizin en genç Başbakanlık Müsteşarı olan, Milletvekilliği ve Bakanlık görevlerinde bulunarak ülkemizin yapılanmasında büyük emekleri olan Hasan Celal GÜZEL’in rahmetle andığını ve yakınlarına başsağlığı dilediğini söyledi.