Kapadokya Bebek Müzesi, 1924 Mübadelesi’nde giden bir Rum’un konağı ve tam 196 yaşında. Folklorik bebek sanatçısı Sibel Radiye Gül, Kültür Bakanlığı’nca birinci dereceden korunması gereken kültür varlığı olarak tescillenmiş bu konağı satın almış, restore ettirmiş ve hayalini kurduğu bebek müzesine dönüştürmüş. 

Sanatçı Sibel Radiye Gül, kızı ve oğluyla birlikte 30 yılda 18 ülke dolaşmış. Romanya, Yunanistan, Almanya, İspanya, Fransa, Polonya, Brezilya, ABD, Kanada, Mısır, Afrika ülkeleri ve Japonya’dan toplayıp getirdikleri üçbini aşkın bebeği sergiliyorlar. Daha binlerce bebek ise yersizlikten kolilerde bekliyor. Müzedeki tüm bebekler ile kostümlerinin ortak özelliği, fabrikasyon değil el yapımı olması ve ait olduğu ülkenin folklorik özelliklerini yansıtması. Ayrıca Gül’ün Türkiye tarihi ve folklorundan esinlenerek yaptığı bebekler de müzede sergileniyor.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, "Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa’daki BEBEK MÜZESİ tarihi bir konakta hem Kültür Bakanlığına bağlı bütün Türk ve insanlık tarihini anlatan bir müze hem de gerçek ve otantik bir sanat merkezi. Özellikle bu tatil arasında mutlaka çocuklarınızla bu güzelliği yaşayın" dedi.


Ailesi ile birlikte Oyuncak bebek müzesini gezen AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, 'Müzeyi gezdiğimde gerçekten çok etkilendim. Bu güzel Müzenin mimarı Sibel Hanım'a bu güzel çalışması için teşekkür ettim.' dedi.