Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti İl Başkanlığı görevine atanan  Mustafa Rauf Yanar düzenlenen devir teslim töreni ile görevi  Belediye Meclisi Başkan Vekili Mehmet Ali Tanrıver’den aldı.

Devir Teslim törenien katılan Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, İl Başkanlığına yeni atanan Av.Mustafa Rauf Yanar'ı Tebrik etti.

Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir GİZLİGİDER konuşmasında; ''Öncelikle Sayın Mehmet Ali TANRIVER yönetimine teşekkür ediyoruz. Teşkilat anlamında çok güzel faaliyetler gösterdiler çok kritik seçimlerde çok önemli başarılar elde ettiler, ayrıca şuan aramızda bulunan gerek genel merkeze çağırılarak, gerekse bir önceki aşamada İl başkanlığı adaylığında bende varim, bu sorumlulukta bende varım, diyerek elimi taşın altına koyuyorum diyen bildiğim kadarıyla 53 arkadaşımız var. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum, bu şunu gösterdi Ak Parti sorumluluğunu taşıyan herkes lazım olduğunda haydi dendiğinde ortaya çıkabilecek düzeyde. Bu teşkilat sadece İl başkanlığı için 53 kişi sadece kendi içerisinde çıkarabiliyor bunun teşekkürünü sunmak istiyorum.
 
Elbette bizler seçildiğimiz tarihten 2011 den bu yana her teşkilat toplantımızda şunu vurgulamaya çalıştık. Nefsimiz için yokuz biz burada, asla teşkilatlarımızda Milletvekili kaynaklı bir hizipleşmeye izin vermeyeceğiz ve çok şükür 6 yıldır buna izin vermedik, ve bundan sonra da izin vermeyeceğiz Ak Partinin tek rakibi kendisidir, Ak Parti kendisine rakip olmadığı sürece asla rakip olmayacaktır. Geçtiğimiz hafta Bangladeş deydim, Hepimizin Adamı olduğumuz Recep Tayyip Erdoğan var ya işte ona hepsi  duacı eğer Ak Parti iktidarını çekerseniz, Ak Parti siyasetini çekerseniz, Tüm Mazlumlar Sahipsiz, işte bu bilinçle başta ülkemiz, şehrimiz ve bütün İslam dünyası için çalışan bu ekip şuan da Nevşehir'de çok önemli bir iş yapıyor. Hücrelerden oluşur bir bütün ve bu hücrelerin Anadolu'nun ortasında ki  kıymetli şehrimizin en önemli teşkilatının başkanının değişikliğini bir bayram havasında gerçekleşti. Bir mutluluğumu daha paylaşmak istiyorum Rauf bey kardeşimize Gençlik teşkilatının başına geçmesi için ricada bulunduğumuz günden bu güne, gençlik teşkilatı içinden bu masada oturan 4 temsilcisini  çıkarmanın gururunu yaşıyor bununda mutluluğunu yaşıyoruz.
 
Gençlik Teşkilatına da teşekkür ediyorum hem hali hazırdaki yönetimine hem genel merkezine bu güzide teşkilatımızdan İl Başkanımız çıkmıştır bunun mutluluğunu paylaşıyorum. Bizler Milletvekili olarak görevimizi o teşkilat bünyesinde yürüttük Biliyorsunuz Mehmet Ali bey gençlik teşkilatımızın bir üyesiydi. Ak Partinin bir Ocak Olma, Mektep olma, Okul olma hürriyeti de son derece anlamlıdır. Ak Parti teşkilatına girenler öğütülüp dışarı atılmaz, işlenerek her biri belli sıfatlarda istihdam edilir ve değerlendirilir. Nasıl geçmişte olduysa istişare halimiz artarak devam edecek Şehrimiz için, Partimiz için ve Ülkemiz için kol kola Allahın izni ile çalışmaya devam edeceğiz tekrar Rauf bey kardeşime şimdiden oluşturacağı teşkilata tebriklerimi sunuyorum Hayırlı Uğurlu olsun diyorum .'' İfadelerini Kullandı.