Nevşehir’de tarımsal sulama kaynaklarının en iyi şekilde kullanılmasının önemli olduğunu belirten Ak Parti Nevşehir Milletvekili Gizligider, Yamula Barajı’nın Nevşehir ayağının büyük önem taşıdığını belirtti. Bu nedenle bu konuya önem verdiklerini söyleyen Gizligider, konuyla ilgili gelişmeleri çok büyük dikkatle takip ettiklerini belirtti.

Hızlı tren projesinin Nevşehir’in tarihindeki en büyük projelerden biri olduğunu kaydeden Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, “Hızlı tren projesi ilimizin karayolu ve havayolu ulaşımının ardından yeni bir ulaşım yolu elde etmesi anlamında büyük önem taşıyor. Bu nedenle bu projeyi önemsiyoruz. Her ne kadar projenin tamamlanması için 2023 yılı hedef alınsa da projenin daha erken tamamlanması için projenin takipçisi olacağız” diye konuştu.

Ülkemiz genelinde önemli tarım üretimi yapan iller arasında olan Nevşehir’de tarımsal verimin artırılması konusunda çalışmalarda bulunacaklarını söyleyen Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, “Çok verimli topraklarımız var. Ama yeterince rantabıl kullanılmadığını düşünüyorum. Bu nedenle bu verim artışının elde edilmesi, topraklarımızın daha verimli hale getirilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Türkiye’nin en önemli kültür turizmi merkezlerinden Kapadokya’nın başkentinde turizmden elde edilen gelirlerin mutlaka artırılması gerektiğini söyleyen Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, “Son derece önemli bir coğrafya da yaşıyoruz. Ama bir türlü istenen gelir düzeyine ulaşılabilmiş değil. Bölgemizdeki turizm tesislerinin ve insanlarımızın turizmden elde ettikleri gelirlerin artırılması gerekiyor. Bunun içinde yeni alternatif çalışmalar yapılmalı. Bölgemize gelen turist sayısının artırılması ve gecelemenin daha da yukarı seviyelere taşınması gerek. Örneğin Türkiye’nin deniz, kum ve güneş cenneti olan Antalya’ya gelen turistin sadece ama sadece yüzde 10 luk bölümü bölgemize yönlendirilebilirse bu Kapadokya bölgesinde yaşayan insanlar ve turizmcilerimiz için çok büyük bir kazanım olacak. Bunun sağlanması için çalışacağız. İnanın bu bölgeye getirilebilecek olan turistler içinde hayal dünyasında bir gezi gibi olacak” şeklinde konuştu.