Kapadokya Bölgesinde önemli bir uygarlık oluşturan Tabal Krallığının merkezi konumundaki Gülşehir’in Gökçetoprak köyünün geleneksel taş yapılı konutları ile Kültür köyü potansiyeline sahip olduğu belirtildi.

Gökçetoprak köyü muhtarı Frigya’lıların Hititler’in hakimiyetine son vermesiyle Hititlerin önemli bir bölümünün M.Ö. 400 yılında, Gökçetoprak merkezli olarak Tabal Krallığı oluşturduğunu söyledi.

Dev kayaların hakim olduğu küçük bir tepede kurulan Gökçetoprak köyünün taş yapılarının son Osmanlı dönemine kadar uzandığını ifade edildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da önemsenen kültür köyü özelliklerine uygun bir yapıda olduğunu vurgulayan Çelik, 1989 yılında keşfedilen 4 katlı yer altı kenti, Geç Hitit dönemine ait Yazılı kayası ve Kapadokya bölgesinin hiçbir merkezinde bulunmayan Helenistik döneme ait Zeus Kabartma heykeli ile turizmde ciddi bir potansiyel oluşturdukları bildiriliyor.

Kültürel turizmin gelişimi için ön görülen bir çok değeri sahiplenmesine karşın Gökçetoprak köyünün turizmden istenilen düzeyde yararlanamadığından yakınan köylüler, yılda 300-500 arasında bir ziyaretçiyi ağırlayan Gökçetoprak köyünün, sahip olduğu zengin değerleri ile daha fazla turist tarafından ziyaret edilmesi gerektiğine inandıklarını söyledi.