“SÜRÜ YÖNETİMİ ELEMANI BENİM” EĞİTİMİ YAPILDI
         
01.04.2014 -18.04.2014 tarihleri arasında Nevşehir Merkez Göre kasabasında yapılan ‘Sürü Yönetimi Elamanı Benim’ projesi kapsamında toplam 40 bayan kursiyere; Küçükbaş Hayvan bakım besleme, barınak kurabilme, koyun ve keçi damızlık seçebilme, zoonoz,  bulaşıcı ve yetiştirme hastalıklarına karşı koruyabilme ve mücadele edebilme, sağım yapabilme, konularında teorik eğitimin yanı sıra küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan çiftliklerde uygulamalı eğitim verildi.

        Proje Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği protokolü çerçevesinde düzenlenmiştir.

        Kurs, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli personellerinden kurs öğreticileri Uzm. Vet. Hek. Tekin KEÇECİ,  Uzm. Vet. Hek.Murat ŞEN,  Vet Hek.Yasin KIRTIL ve Vet . Hek. Ümmühan YEŞİLÖZ tarafından Göre Belediyesi Hizmet Binasında verilmiştir.

Törene Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürü Okan YILMAZ, Türkiye İş Kurumu Nevşehir İl Müdürü İlhan TEMEL, Göre Belediye Başkanı Mustafa TOPÇU, İl Müdürlüğü teknik personelleri ve basın mensupları katılmıştır.

         İl Müdürü Okan YILMAZ törende yaptığı konuşmasında, projenin hedeflerini; Sürü yönetimi elemanlığının teknik ve uygulama kapasitelerini geliştirmek, meraların bilinçli kullanılması ve korunmasına doğrudan katkı sağlamak, küçükbaş hayvanlardan elde edilen verimi arttırmak ve ülke ekonomisine sağladığı katkıyı arzu edilen düzeye ulaştırmak, bakım ve besleme standardını yükselterek küçükbaş hayvan refahını sağlamak ve teknolojik gelişmelere paralel olarak yeni üretim metotlarının kullanılması olarak ifade ederek, ayrıca 2014 yılı hayvancılık desteklemeleri kapsamında 500 baş üzeri küçükbaş hayvan yetiştiren ve işletmelerinde sürü yönetimi elemanı çalıştıran kişilere  yıllık 5000 TL.  destek verileceğini açıklayarak kursiyerlerin eğitim boyunca göstermiş oldukları ilgilerinden ötürü teşekkürlerini bildirdi.

        Tören sonunda eğitimini başarıyla tamamlayan  kursiyerlere sertifikaları verildi.