Nevşehir‘in Bütünşehir Belediyesi yapılmasının ardından kapatılması gündeme gelecek olan Merkez ilçeye bağlı Göreme Beldesi yöneticileri bir araya gelerek İlçe olma konusunda birlikte hareket etme kararı aldı.

Heyecanlandıran Duyuru Başkan Cingil'den Geldi!
Göreme Belediyesinden Belediye Başkanı Nuri Cingil imzalı yapılan duyuruda; "Belediyemizin ilçe olması ve 2018 Emit Fuarı ile alakalı 21.012018 pazar günü saat 15.00'te Belediyemiz Toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı yapılacaktır. Tüm vatandaşlarımız davetlidir. " çağrısında bulunuldu.


Göremeli vatandaşlar, olası düzenleme ile Göreme belediyesinin kapatılması halinde her yıl yüzbinlerce yerli yabancı turist ağırladıkları turizm beldelerine hizmet ulaştırmanın zor olacağını ve büyük mağduriyet yaşanacağını ifade ediyorlar.

FİB Haber merkezi olarak edindiğimiz bilgilere göre, Göreme ile birlikte yine aynı durumda bulunan Uçhisar kasabası ve Çavuşin köylerini içerisine alacak bir oluşumla yeni bir İlçe kurulmasına yönelik çalışmalar için start verileceği hatta bu oluşuma Kavak ve Ortahisar beldelerininde katılabileceği belirtiliyor.

Göreme, Çavuşin, Paşabağlar, Zelve, Uçhisar ve Ortahisar'ında içerisinde yer alacağı yeni bir oluşum bölgedeki turizmcileri şimdiden heyecanlandırdı.

Göreme-Ortahisar arası 5 km.
​Göreme-Uçhisar arası 4 km.
Göreme-Çavuşin arası 4 km
Göreme-Kavak 12 km
Uçhisar-Kavak arası 6 km

Bu iddia Nevşehir Gündemine Bomba Gibi Düştü!
Göremeli vatandaşlar, Göreme gibi aynı pozisyonda yer alan Uçhisar ve Ortahisar'ında İlçe olma konusunda üç beldenin birlikte harekete geçmesini teklif ettiler. Göremeli Vatandaşlar, Peki bu durum kabul görürse ilçe merkezi neresi olacak sorusuna ise şöyle cevap veriyorlar:  “Önce İlçe olma hakkı kazanalım, İlçe Merkezi konusunu aramızda çözeriz. Belde Belediyeleri kapanırsa büyük sıkıntı çekeriz’ diyorlar.
Yine iddialara göre, bu teklifin kabul görmesi halinde üç beldeden 6’şar kişinin katılacağı bir komisyon kurulması kararı alınacak. Ve Komisyonun toplanmasının ardından İlçe olma konusunda Ankara temaslarının başlayacağı öğrenildi.