Cingil, yayımladığı mesajında, İslam alemi için büyük önem taşıyan ve nimetlerinin bol olduğu Kadir Gecesinin Müslümanlar için bir fırsat gecesi olduğunu bildirdi. 

On bir ayın sultanı Ramazan ayı ile birlikte zenginleşen ve Kadir Gecesinde doruğa çıkan manevi güzelliklerin diğer günlerde de artarak devam etmesi dileklerinde bulunan Belediye Başkanı Nuri Cingil, mesajında şunları kaydetti. 

Birlik beraberliğe, kardeşlik ve dayanışmaya en çok muhtaç olduğumuz bu günlerde mübarek günlerin önemi büyüktür. Bu vesile ile hoşgörü ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına çaba göstermeliyiz. Kadir Gecesi, insanlık âlemi için birer kurtuluş, rahmet, mağfiret ve bağışlanma vesilesi ile mübarek gecelerin en anlamlısıdır. Kadir Gecesi, Yüce yaratan tarafından Kuranın indirilmeye başlandığı, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği mübarek bir gecedir. 

Kadir Gecesi gibi mübarek bir gecenin, millet olarak aramızdaki sabrı, sevgiyi, hoşgörüyü, yardımlaşmayı artırmasına, paylaşmayı ve özveriyi pekiştirmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta Göremeli hemşerilerimin olmak üzere, ülkemizin ve tüm İslam aleminin Kadir Gecesini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.