Nevşehir merkez ilçeye bağlı Göreme'de yaşayan vatandaşlar ve turizmci esnaf, susuzluk yüzünden büyük mağduriyet yaşıyor.

Göreme'de kavurucu sıcakta su sıkıntısı...


Kapadokya Bölgesinin turistik merkezi Göreme'de yaşayan vatandaşlar ile tatil için beldeyi tercih eden yerli ve yabancı turistler, yaklaşık 10 gündür devam eden su sıkıntısı nedeniyle yaşadıkları mağduriyetler dolayısıyla isyan ettiler. Sıcak geçen yaz günlerinde susuzluk çeken vatandaşlar, Göreme Belediyesi´nin su sorununa acilen bir çözüm bulmasını istiyor.

Göreme'de su sıkıntısı devam ediyor

FİB Haber Merkezi ihbar hattına şikayetlerini dile getiren vatandaşlar, kasabamızda 10 günü aşkın süredir yaşanan su sıkıntısı nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyoruz. Bu çağda tankerlerle otellere su taşınıyor. Artık öyle ki otelinde günün yorgunluğunu atmak için banyoda duşa giren yabancı turistlerimiz suların kesilmesi nedeniyle köpüklü kalarak rezil oluyoruz. Ayrıca Göreme'de içme sularının gerekli analiz raporunun yapılmasını istiyoruz dediler.

Kuyulardaki su seviyesinin düşmesinden dolayı Göreme'de belde genelinde susuz günler yaşanıyor. Sıcak yaz günlerinde büyük sıkıntılara yol açan susuzluk problemini çözmek için yetkilileri göreve davet ediyoruz.


Bizler de kamu adına görev yapan sorumlu gazetecilik anlayışımız gereği Göreme de yaşanan su sıkıntısı konusuna ilişkin kamuoyunun bilgilendirmesini bekliyoruz.