Ulusal ve Uluslararası katılımcı ve ziyaretçinin yer alacağı Travel Turkey 2012 fuarında Göreme’de yerini alacak. Kapadokya olarak tek çatı altında toplanılan stantta, Göreme’de tüm yönleriyle yer alacak. Göreme’nin tarihi ve turistik mekânlarından, işletmelerine kadar hemen hemen her şeyin yer alacağı fuara adeta tanıtım anlamında Göreme damgasını vuracak. Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Travel Turkey Fuarının Kapadokya için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, özellikle turizm işletmecilerinin bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğinin altını çizdi.

Cingil; “Yerli ve yabancı birçok ziyaretçinin katılacağı fuarda Kapadokya bölgesi olarak bir bütün halinde katılmamız daha verimli olmasını sağlayacaktır. Fuarlardaki ana mantıkta zaten budur. Dağınık bir yerleşimde her bölge farklı bir yer imiş gibi algılanıyor. Bu durumda bölgemizin insanların zihninde bölünmeye yol açıyor. Bu nedenle tek çatı altında toplanmamız faydalı olacaktır. Bunun bir örneğini de önceki fuarlarda gördük. Orada da katılımcılar bu şekilde olmasından memnun kaldılar” dedi.

Travel Turkey Fuarında, Göreme’nin tarihi ve turistik yerlerinden, yemek kültürüne, düğün kültürüne, birçok yönlerini anlatan ve Türkçe İngilizce olarak hazırlanan kitaplar, Göreme’nin en özel ve güzel mekânlarında yapılmış olan çekimlerin TRT sanatçısı tarafından seslendirilen tanıtım CD’si, ikramlık özel minik kese torbaların içinde yer alan kabak çekirdeği ve üzüm, minyatür Roma Kalesi gibi birçok tanıtım materyali Travel Turkey 2012 Fuarında Göreme Belediyesi standında ziyaretçilere ulaştırılacak.