Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Göreme’de turistlerin en çok tercih ettiği aktivitelerin başında gelen ATV’ler için alt geçit yapıldı.

Kapadokya bölgesine gelen turistlerin yaptıkları aktivitelerin en çok tercih edileni olan ATV turları için Göreme Belediyesi özel alt geçit yaptı. Normal tur kapsamında Göreme-Avanos anayolu üzerinden Aşk Vadisi yönüne geçen ATV’ler için geçişler risk oluşturması Göreme Belediyesini hareket geçirdi.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, yaptığı açıklamada trafik ve kaza yönünden oluşabilecek bir olumsuzluğu önlemek gayesi ile çalışma başlattıklarını söyleyerek, “Göreme-Avanos yolu üzerinde Aşk Vadisi yol ayrımına genişliği 2,5, yüksekliği 2 metre, boyu ise 20 metre uzunluğunda olan alt geçit inşa ettik. Bu sayede tur yapan ATV’ler ana yolu hiç görmeden daha sağlıklı ve güvenli bir geçit ile güzergahlarına devam edebilecekler. 2 gün gibi kısa bir sürede bu çalışmayı tamamladık. Vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Yapılan alt geçit Nevşehir İl Özel İdaresinin Göreme-Çavuşin arasında başlatmış olduğu sıcak asfalt yol yapımı sonrası tam olarak hizmete girecek.