Göreme Karanlıkta kaldı vatandaş üzerine duruma isyan etti... Tarih: 11.11.2014 Cumartesi Tarihi ve Doğal değerleri ile Unesco kültür miras listesine dahil olan Açık hava müzesi ile Göreme beldesinde Kapadokya yemek festivali finalinde Uğur Işılak konseri hazırlıkları var. Ve sanatçı Uğur Işılak ı görmek için akın akın beldeye gelen vatandaşlar ile turizm sezonu nedeniyle dünyanın dört bir tarafından Göreme ye gelen binlerce turist bulunuyor... Ve Elektirk kesintisi vatandaşları özelliklede turizmci esnaflarını çileden çıkardı.

Elektirk kesintilerine büyük öfke duyan Göremeli vatandaşlar artık bu işin çivisi çıktı. 21.Yüzyılda Göreme gibi Kapadokya nın en önemli merkezlerinden bir beldede yaşanılan bu sıkıntı utanç verici.Tüm dünyaya rezil oluyoruz dediler.


Edindiğimiz bilgiye göre Teiaş'a bağlı Avanos trafo merkezi tüm enerjileri kesti durum böyle olunca Göreme Uçhisar Kavak kasabalarıyla ve 2000 evler mahallesi civarına elektrik verilemedi... 
Kesintilerden dolayı daha önce vatandaşları bilgilendirme gibi bir durumda söz konusu olmadığı gibi MEDAŞ
 elektirk arıza 186 ya da ulaşamadıklarından dolayı vatandaşlar veryansın ettiler...

Göreme karanlıkta kaldı...

İşte öfkeli  vatandaşlar tepkilerini bakın nasıl ifade ediyor: Göreme'de kendi bağına arabasıyla motoruyla giden yerel halka "1. Derece sit alanına motorlu taşıtla girdiniz" diye ceza kesen devlet nerede şimdi.

...
Göreme de biz Turizmci esnafları olarak yaşadıklarımız büyük üzüntü verici bir durum. Japonya dan amerikadan Avrupa ve dünyanın dört bir tarafından farklı ülkelerden gelen turistler şaşkın.... Jenarötörle nereye kadar... Artık birileri sesimizi duysun.Bu iş bu kadar kolay olmamamlı Turizm Bakanlığını,Valimizi,Milletvekillerimizi göreve davet ediyoruz dediler...İşte o gün Kapadokya nın aydınlık yüzü Göreme nin Karanlık içinde kaldığı o ibretlik görüntüler...