Göreme Belediyesi bünyesinde yaz dönemini değerlendirmek isteyen vatandaşlar için çeşitli kurslar açılıyor.

Göreme Belediyesi’nin eğitim ve kültür faaliyetleri kapsamında açacağı sertifikalı İngilizce, Çocuk Beslemesi, Menü Hazırlama kursları açılacak.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, eğitim faaliyetlerine Ramazan ayı sonrası hız verdiklerini belirterek, beldede yaşayan vatandaşların kendilerini geliştirmeleri konusunda desteklerini esirgemediklerini söyledi. Cingil, “Günümüzde gelişen teknoloji artık eğitim alanında bizi her gün daha çok öğrenmeye sevk ediyor. Bu kapsamda bizde Nevşehir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu müdürlüğü desteği ile belediyemiz bünyesinde anne çocuk ve beslenme ilişkisinin daha da sağlıklı olabilmesi için anne çocuk beslenmesi ve menü hazırlama kursları başlatıyoruz. Bununla beraber beldemizde ana dilimizden sonra en çok konuşulan dil olan İngilizce kursu ile de hem vatandaşlarımıza hem de turizm sektöründe çalışanlara pozitif katkı sağlıyoruz. Benzer kurslarımız devam edecek. Vatandaşlarımızın kendilerini geliştirmeleri için bizlerde yerel yönetim olarak her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

1 Ağustos tarihinde başlaması öngörülen ve her yaştan her meslek grubundan vatandaşların katılacağı kurslarda yaklaşık 50 kişiye eğitim verilmesi hedefleniyor.

Kursların tamamlanmasının ardından tüm katılımcılara katılım sertifikası verilecek.