Nevşehir’e bağlı Avanos İlçesi Göynük köyü modern bağcılık ile Yıllık  8000 bin ton Siyah ve Beyaz üzüm üretmenin haklı gururunu yaşıyor.
Göynük Köyünde Bu Sene ikincisi düzenlenen" Göynük Köyü Bağ Bozumu ve Üzüm Festivaline" Avanos Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider, Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Savaş Benli, TKDK İl Koordünatörü Murat Asiltürk,Nevşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz,Nevşehir Halk Sağlığı İl müdürü Hakan Öcal, AK Parti Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, CHP Avanos İl Genel Meclis Üyesi Tayfun Ceylan, AK Parti Avanos İl Genel Meclis Üyesi Şaban Topuz, Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN, Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Süleyman ÖZGÜN, TKDK Nevşehir İl Koordinatörü Murat ASİLTÜRK,  Avanos İl Genel Meclis Üyeleri  Şaban TOPUZ, Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı ve Nevşehir İl Özel İdaresi Genel sekreter yardımcısı Ramazan Çiftçi,  Avanos Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kemal Çelik,  Avanos Esnaf ve çok sayıda Göynüklü Vatandaşların katılımı ile gerçekleştirildi.


Proğram Şehitlerimiz için saygı duruşu, istiklal Marşımızın Okunması Kurban kesimi ile Dua okunması ile başladı.

Göynük Köy Muhtarı İhsan ERON açılış Konuşmasında; "Köyümüzde yetiştirilen üzümleri tanıtmak köy ekonomisine katkı sağlamak amacıyla bu yıl Göynük Bağbozumu ve Üzüm festivalinin ikincisini düzenledik. Bölgemizde Göynük Köyü Modern Bağcılıkta önderlik etmekte olup bunun sonucunda Devletimize katkıda bulunuyoruz. 18 farklı üzüm çeşidi bulunan köyümüzde Siyah ve Beyaz üzüm olarak  yıllık 8000 ton üzüm yetiştiriyoruz. Köyümüz geçimini üzüm yetiştiriciliği ile sağlamaktadır. Bu vesile festivalimize katılım gösteren Başta Sayın Avanos Kaymakamımıza, Milletvekillerimize, Protokolümüze ve Göynüklü hemşehrilerime teşekkür ediyorum.Unutmadan yine bu festivalin düzenlenmesine emekleri geçen SS Göynük Tarımsal Kalkınma Kooparatifimize, Yaş Sebze ve Meyva Kooparatifimize, Değerli Göynük Köyü Muhtarlığı azalarımıza, Abdurrahman Özkul hocamıza ve küçük büyük emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" Dedi.


Avanos Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç Yaptığı konuşmada ;" Henüz göreve başlayalı çok kısa bir süre oldu. Gerek ilçemiz gerek İlçemize bağlı belde ve köylerimizi ziyaret edip tanışacağız. Ama bu tanışmanın en anlamlısı bugün Göynükte bu güzel festivalle oldu.Ben buradan Köy Muhtarımızın Üstün gayretiyle düzenlenen bu bağ bozumu şenliğinin köyümüze ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bereketli güzel kazançlı bağ bozumu diliyorum" dedi.

Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Ebubekir Gizligider'de Festival adına Köy Muhtarına ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. 
Eğitmen Abdurrahman Özkul'un Göynük ve Tarihçesi hakkında yaptığı Konuşmasından sonra Göynük köyü sakinlerinden Halk ozanı Rıfat Gemril'in okuduğu şiir ayakta alkışlanırken hemen ardından 18 yarışmacının katıldığı Üzüm yarışmasına geçildi.

Bağbozumu ve Üzüm festivalinde Kapadokya’nın en güzel sofralık üzümlerinin yetiştirildiği köyde Nevşehir Gıda Tarım Hayvcancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, TKDK Nevşehir İl Koordinatörü Murat Asiltürk ve Kadir Saker'in Başkanlığındaki Seçici heyet tarafınan Lezzet, Salkım Büyüklüğü, Tane İriliği, ve görüntüsüne göre yapılan Derecelendirme sonucu  Yusuf İsteyen 1.  Kemal BİLGİÇ 2., Mehmet Kaya 3. Oldu.  Dereceye giren üreticiler Altın ile ödüllendirildiler. Üreticlerin Ödüllerini  Avanos Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Ebubekir Gizligider tarafından verildi.  

FİB Haber Merkezi Genel Koordünatörü Fikret Çapacı'nın başarılı sunumlarında gerçekleştirilen Göynük Bağbozumu ve Üzüm yarışmasında 1. olan Yusuf İsteyen'in üzümü açık artırma ile satışı gerçekleştirildi. Nevşehir Milletvekillerinin açılışını yaptığı açık artırma Göynüklü Cavit Karakuş 2.850 TL ile kaldı.

Proğramında sonunda Göynük Muhtarı İhsan Eron tarafından Festivale katılım gösteren Avanos Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Ebubekir Gizligider ,Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Savaş Benli, TKDK İl Koordünatörü Murat Asiltürk,Nevşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz,Nevşehir Halk Sağlığı İl müdürü Hakan Öcal'a günün anısına plaketleri takdim edildi.

Köy Kadınları Tarafından Kazanlarda pişirilen Bulgur Pilavı,Turşu, üzüm, köy ekmeği ,ayran ve Pekmez konuklara İkram edilirken Akşam ise TRT Sanatçıları tarafından konser verilecek.