İHH Nevşehir Temsilcisi Baki Öncel, Nevşehirlilere “Geceye gelin ki mübarek ecdadımıza dil uzatma cüretini gösterenlere birlikte bir Osmanlı Tokatı vuralım” şeklinde seslendi.

Gözyaşı Geceleri’nin mimarı ve yönetmen Haşim Akten, Gözyaşı’nın 27 yılın dev projesi olan OSMANLI ile Nevşehir seyircisinin önüne çıkıyor.

 İki ay boyunca Anadolu şehirleri ve kasabalarını dolaşarak Osmanlı’yı kötüleyen dizi ve filmlere bir Osmanlı tokatı atacaklarını ifade eden Gözyaşı Sanat Yönetmeni Haşim Akten, 2000’li yıllarda yaşayan insanımız ve özellikle gençler için Nevşehir e  geleceklerini belirterek “Gençler ve Nevşehirliler bu programı kaçırmasınlar ki onlara ecdatlarını anlatayım da başları dünyaya karşı devamlı dik dursun. Ecdadlarını aşağılayan TV dizilerinden değil, onları bir de benden dinlesinler” dedi.

Gözyaşı Geceleri’nin yeni programı OSMANLI da kıtalara sığmayan bir aşkın anlatıldığını belirten Akten, şunları dile getirdi: “O aşk ki, Maide Sûresi 54. ayetinde övülen bir aşk... O aşk ki, Sevgili’nin çizgisinde yürümenin zirvesi... O aşk ki, siyasal değil, Sünneti Seniyye’yi baş tacı etmiş bir aşk devleti... O aşk ki, insanlığın kurtuluşuna sebep olacak fetihlerle dolu... O aşk ki, mazlumlara umut, zalimlere korku... O aşk ki, İnansın inanmasın Yaradan’ın tüm kullarına inanç ve yaşama özgürlüğünün zirvesini yaşatan... O aşk ki, adaletin insan odaklı hükmü... O aşk ki, ilmin zirvelerinde gezen... Gel ki mübarek ecdadımıza dil uzatma cüretini gösterenlere birlikte bir Osmanlı Tokatı vuralım.”

Her yıl sadece iki ayrı konuyu işleyerek performans sergileyen ekip, bugüne kadar 3 bine yakın gösteriyi Türkiye ve Avrupa’da sundu. Gözyaşı Geceleri performansı 10 Mayıs da çift seansla Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi Salonunda sergilenecek.

Bilet Temin Yeri:
Konyalı Ömer Usta 
DİPA AVM 
Damla PAstanesi 
ve Gülbahçe önündeki İHH standlardan temin edilebilir.