Tarihimiz boyunca şanlı ecdadımız nerede bir zulüm ve zalim varsa karşısına korkusuzca dikilmiş ve mazlumların ahını yerde bırakmamıştır. Günümüzde bile savaş mağduru çocuklara sahip çıkan asil milletimiz, çocuk istismarı gibi iğrenç ve dehşet verici bir tablo karşısında elbette ki susmayacaktır.
Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne göre 18 yaşın altındaki her birey çocuk olarak adlandırılmıştır. İslam dininde çocuk yetiştirmenin önemini hatırlatmak gerekmektedir. Hz Muhammed “Evlat kokusu cennet kokusudur.” buyurmaktadır. Her ne kadar ilmin her alanında kendimizi yenilemeye, geliştirmeye çalışsak da geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız telafisi mümkün olmayacak tehlikelerle karşı karşıya olduğu müddetçe bu gelişmelerden verimli dönütler elde etmemiz mümkün değildir. Zira Einstein’ın dediği gibi “Dünyada bir tane dahi mutsuz çocuk olduğu sürece, büyük icatlar ve ilerlemeler hiçtir.”
Çocuklarımıza gerek anne baba, gerek eğitimciler, gerekse toplum olarak sahip çıkmalı, kangren olan bu yarayı kökünden kesip atabilmek adına Türk Eğitim Sen Kadın Komisyonu olarak yetkilileri daha caydırıcı cezalar koymaya davet ediyoruz. Sağlıklı nesiller yetiştirebilmek, bizim için hem ahlaki, hem de vicdani bir borçtur. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği bu vatanı korumak onun deyimiyle çocukları korumakla başlar.
Ayşegül Baki
Türk Eğitim Sen Nevşehir Şubesi Kadın Komisyonu adına.