Gülşehir’de Yüksek Öğrenim Öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılamak üzere Gülşehir Belediyesi ciddi bir adım attı. 2009 yılında Nevşehir Üniversitesine bağlı olarak açılan Gülşehir Meslek Yüksek Okulu 140 öğrenci ile başlayan eğitim öğretim serüvenine 1100 öğrenciyle devam etmektedir. İlçe merkezinde bulunan bazı pansiyon, apart ve öğrenci evleri öğrencilerin barınma ihtiyacının tamamını karşılayamamaktadır.  Kredi Yurtlar Kurumunca İlçe merkezine henüz bir yurt tesisi yapılmaması nedeni ile, bu ihtiyaç uzun bir süre daha karşılanamayacak gibi gözükmektedir.
                  Belediye Başkanı ve Milletvekillerinin girişimleri neticesinde; Kredi Yurtlar Kurumunca İlçe merkezinde uygun bir bina bulunması halinde kiralama yöntemine gidileceği  belirtilse de, İlçede bu işe uygun kapasitede bir binanın olmayışı bu ihtiyacı iyice gün yüzüne çıkartmıştır. Bu eksikliğin giderilmesini uzun zamandır hedefleyen Gülşehir Belediyesi Sadabat Parkının karşısında, Çevreyolu kenarında cazip bir merkezdeki mülkiyeti Belediyeye ait olan arsayı öğrenci yurdu yapılmak üzere ihale yöntemi ile satışa çıkardı.
                    Son dönemlerde özel girişimciler tarafından öğrenci yurdu binasının inşaatının tamamlanarak, Kredi Yurtlar Kurumuna kiralanması ya da şahısların özel olarak yurt işletmeciliği yapması karlı bir yatırım gibi gözükmektedir.
                    Gülşehir Belediye Başkanlığının bu konuya ilişkin ilanı aşağıdadır.
İ L A N
GÜLŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN
    1-Mülkiyeti Belediyemize ait Karavezir Mahallesi Hüyükaltı mevkiinde bulunan 1 adet arsa vasıflı taşınmazımız,  2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 45.Maddesi gereğince açık artırma usulü ile satışı yapılacaktır.
    2-İhale 16/12/2013 tarihine rastlayan Pazartesi günü Saat 14.00’de Belediyemiz toplantı salonun da  ihale komisyonumuzca Encümen huzurunda yapılacaktır.
     3-Satış ihalesi yapılacak arsaya ait bilgiler aşağıda gösterilmiştir.
S
MAHALLE
MEVKİİ
PAFTA NO
ADA NO
PAR NO
HİSSE ORANI
M2 MİKTARI
M2 DEĞERİ
MUHAMMEN BEDELİ (TL)
% 3 GEÇİ. TEM.TL.
1
Karavezir
Hüyükaltı
30-L-I-C
769
4
Tam
4885.62
50.17
245.111.56
7.353.35
   4-Satışı yapılacak arsa mevcut imar planımızda Sosyal Kültürel Tesis Alanı içerisinde yer almakta olup, en az 300 kişi kapasiteli Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu yapılmak şartı ile satışı işlemi yapılacaktır.
   5-İhaleye katılacaklar Belediyemizce hazırlanan şartnameyi kabul etmiş sayılır.
   6-İhale ile ilgili dokümanlar Belediyemizin Yazı İşleri Müdürlüğünden ihale günü saat 12.00’ye kadar ücretsiz olarak görülebilir. İhaleye katılacaklar doküman bedeli olarak 100.00.TL’yi Belediyemiz tahsilatına ödeyerek doküman bedeli makbuzu ve geçici teminat makbuzunu ihale komisyonuna ibraz edeceklerdir.
     7 -İhaleye katılacak istekliler;
         a) Tebligata yarar adres beyanı, TC. Kimlik  Numaralı Nüfus Cüzdan fotokopisi.
         b)İhaleye katılacakların geçici teminat bedelini yatırdıklarına dair makbuzları, tüzel  kişiler ise ayrıca yılı içinde alınmış onaylı Sicil Kaydı ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak kişiye verilmiş Noter onaylı yetki belgesi veya imza sirkülerinin örneğini, Vergi numaralarını,                            
        c) Belediyemize her hangi bir borcu olmadığına dair borcu yoktur yazısı,      
        d) Kayıtlı olduğu yerden Sicil Belgesi, ihale saatine kadar Komisyon Başkanlığına sunmak zorundadırlar.
    8-Belediye Encümenimiz ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
        İlanen duyurulur.
                                                                                                                Mustafa DURSUN
                                                                                                         Gülşehir Belediye Başkanı