Gülşehir Belediyesi, aşure günü nedeniyle Kurşunlu, Fatih , 400 Evler, Çayır Mahalle, Harman Yeri, Açıksaray Mahallesi, Çalışanlar Mahallesi, Oruç Reis mahallesi Camilerinde aşure dağıttı.
Gülşehir Belediyesi tarafından Cuma namazı çıkışında gerçekleştirilen aşure dağıtımında ikram edilen aşurelerden almak isteyenler vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.
Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy Cuma namazı sonrasında vatandaşlara tek tek aşure ikram etti. Başkan Arısoy, Muharrem ayına mahsus güzelliklerden birisinin de yıllardır yaşatılan aşure geleneği olduğunu belirterek, " Kurban bayramında et , muharrem ayında da aşure dağıtmak dinimizin en güzel geleneklerindendir.  Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Aşurenin bu mecazi anlamı toplumumuz için bugün her zamankinden daha fazla önem taşımakta. Aşure gününün Allah katında ayrı bir yeri vardır. Bugünde Allah on peygamberine on çeşit ikramda bulunmuş ve kudsiyetini arttırmıştır. Toplumumuzun en önemli özelliği, bireylerimizin birbirlerine kardeşlik, dostluk hisleri ile bağlı olmasıdır. Bu duygu ve tavrın en öne geçtiği zamanlar böylesi zamanlardır. Dolayısı ile böylesi günleri fırsat bilerek dayanışmanın ve paylaşmanın en güzel örneğini vermemiz gerekir´ dedi.