Gülşehir ilçesi Emmiler Köyünde  döner disk yöntemli biyolojik atık su arıtma tesisinin kurulumunda sona yaklaşıldı. Tamamlanmak üzere olan tesiste bu günlerde deneme çalışmalarına başlanacak.

Gülşehir Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlanan, Nevşehir Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projenin tamamlanmasıyla ilçemize bağlı Oğulkaya, Hamzalı ve Emmiler köylerinin evsel atıkları arıtılarak deşarj edilecek. 
Nevşehir'de bir ilkin gerçekleştirildiği tesisin inşaatında incelemelerde bulunan  Kaymakamımız Murat Ertekin, yetkililerden bilgi aldı.

Tesisin çok az elektrik tüketeceğine dikkati çeken Kaymakam Ertekin, "Sistemin çalışmasında herhangi bir kimyasal madde kullanılmayacak olması nedeniyle arıtma işlemi sonrasında çıkan su, doğaya ve insanlara zarar vermeyecek. Hatta kurulacak bir sistemle, arıtılan su, tarımsal sulamada kullanılabilecektir. Bu tesiste arıtılan suyun tarımsal alanda kullanılması için ilgili kurumlarımızı talimatlandırdım. Arıtılan suyu  tarımsal üretimde kullanmayı planlıyoruz" dedi.
 
 
Yüklenici firma tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bütün deşarj izinlerinin sağlanması ve 1 yıllık deneme çalışmasının yapılmasının ardından tesis ilgili köylere teslim edilecek.