“Her Öğrenci Bir Fidan” Projesiyle Gülşehir’de Ağaç Dikim Şenliği Yapıldı.
Gülşehir’de geleneksel hale getirilen Ağaç Dikim Şenliği, Orman Haftası dolayısıyla bu hafta bir şenlik haftasına dönüştürülerek gerçekleştirildi. 200 Fidan toprakla buluştu.
Gülşehir Anadolu Lisesi Tarih-Yaşam  Kulübü, Yeşilay Kulübü ve Gülşehir Gençlik Merkezi öğrencilerinin projelendirdiği, Gülşehir Anadolu Lisesinde ‘Her Öğrenci Bir Fidan’ projesi kapsamında Nevruz Bayramı ve Orman Haftası kapsamında Gülşehir’de Ağaç dikim şenliği yapıldı.
 Okulun açılışının 7. Yılında 7 Çınar ağacı dikildi. Aynı etkinlik kapsamında 200 öğrenci Gülşehir İlçe Gençlik Merkezinin bulunduğu alana birer fidan dikerek ağaçlandırma çalışmasına katıldı.
Okul Müdürü Nuh KOKMAZ,  Tarih-Yaşam Klb. öğretmeni  Tayfur URGENÇ, Spor Klb. öğretmeni İlhan EKİCİ, Yeşilay Klb. Öğrt. Harun AKIN’ın katıldığı Orman Haftası  ağaç dikim şenliğinde,Biyoloji Öğrt. Harun AKIN; ağaç dikerken dikkat edilmesi gereken hususları, ağaç dikmenin önemini anlattıktan sonra ilk fidanı  Gülşehir Anadolu Lisesi Müdürü Nuh KORKMAZ ve öğrenciler toprakla buluşturdular.  Nuh KORKMAZ öğrencilere hitaben şöyle konuştu: Bugün bu çınarı siz değerli öğrencilerimizle toprakla buluşturduk. Tarihi hafızamızda Çınar’ın önemi büyüktür. ‘Ağaç dikmek yüce dinimiz tarafından da bizlere görev ve sorumluluk olarak yüklenmiştir. Peygamber efendimiz ağaç dikmenin önemini belirtmek için “Kıyamet kopacağı zaman bile elinizde bir fidan varsa kıyamet kopmadan önce bu fidanı dikin” buyurmuştur.  Ayrıca “Dikilen ağacın meyvesinden ve gölgesinden insanlar hatta diğer bütün canlılar faydalandığı sürece onu dikenin sevap defteri kapanmayacak, kendisi ölüp gitse de Allah katında derecesi yükselmeye devam edecektir.” Hadislerini söylemiştir. Güzel bir çevrede yaşamak için çocuklarımızın geleceği için sağlıklı bir dünyada yaşamak için de mutlaka yaşadığımız yerleri ağaçlandırmalıyız. Bizde Gülşehir Anadolu Lisesi olarak her öğrencimizin bir fidanı olsun diye bu çalışmayı yaptık. Bizlere bu desteği veren Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerine, Gülşehir Belediyesine ve projemize destek veren Gülşehir Gençlik Merkezine, katılımızdan ve duyarlılığınızdan dolayı da siz öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Dedi.
Nevşehir İzcilik İl Temsilcisi aynı zamanda Gülşehir Anadolu Lisesi Tarih Yaşam Kulübü danışman öğretmeni Tayfur URGENÇ öğrencilere yaptığı konuşmada;  ‘Okul olarak her yıl ağaçlandırma çalışması yaptıklarını, Gülşehir Anadolu Lisesi olarak Gülşehir’imize şuana kadar 900 fidan diktik bu fidanların bakımını, sulamasını da okul öğrencilerimiz yapmaktadırlar. Bu ağaçlar bir sosyal sorumluluk projesi “ Gülşehir Anadolu Lisesinde her öğrencinin dikili bir ağacı var.”  olarak yeşermeye devam edecektir. Dedi.
GAL. Tarih Yaşam Kulübü adına öğrenci Ezgi Ay; Hayatımda ilk defa ağaç dikim etkinliğine katıldım ve üç ağaç diktim, çok mutluyum. Kendime ait bir ağacımın olması beni çok duygulandırdı. Çok güzel bir duyguydu. Bu duyguyu bir daha yaşamak istiyorum. Bu sevinci bana ve arkadaşlarıma yaşatan görevlilere ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Heyecanla ağacımın büyümesini izleyeceğim. Ve fırsat buldukça ağaçların bakımını yapıp sulayacağım, Sözleriyle duygularını ifade etti.