Nevşehir'in Gülşehir İlçesinde 28.01.2017 günü  umuma açık yerlerde 81 İl ile birlikte Huzur Türkiye Uygulaması – 2 adı altında ; her türlü terör olaylarına ve asayişe müessir olaylara önceden müdahale edebilmek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, işlenebilecek suçları önlemek , kamu düzenin, genel ahlak ve genel sağlığın, hırsızlık, yağma, dolandırıcılık, uyuşturucu madde kullanımı ve satışı, bulundurulması yasak olan silah, patlayıcı maddeler ile diğer suçların tespiti ve ele geçirilmesi amacıyla uygulamalar yapıldı.

Gülşehir Karayolları Kavşağı olarak bilinen Hacıbektaş İlçesinden Gülşehir İlçe girişinde ve Nevşehir'den Gülşehir İlçe girişi Tarım Kredi Kooperatifi önünde 2 adet noktada sabit yol uygulaması, İlçe genelinde faaliyet gösteren umuma açık işyerlerinde ( kahvehane , internet kafe vb. ) genel asayiş uygulaması  yapıldı.

Yapılan uygulamalara Gülşehir İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli 27 personel katılmış, toplamda 278 şahıs ve 40 araç sorgulanmış, yapılan uygulamalarda herhangi bir olay meydana gelmemiştir.

Uygulama noktalarını denetleyen Gülşehir Kaymakamı Sayın Muhammed Sait BAYTOK görevlilerden bilgi aldı ve uygulamayı yerinde izledi.