Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonrası ilçeyi sel bastı. Çok sayıda işyeri ve ev sular altında kaldı.

Özellikle alt yapı çalışmaları devam eden Gülşehir'in Fatih mahallesindeki ev ve işyerlerini su basarken, vatandaşlar büyük mağduriyet yaşadılar kaldı. Sağanak yağmurla etkli olan yağmur sonrası sele maruz kalan evlerde incelemelerde bulunan Fatih mahallesi muhtarı Savaş Yılmaz vatandaşların sorunlarını dinledi. 

Öğle saatlerinden itibaren etkisini arttıran sağanak nedeniyle Sürücüler, suyla dolan cadde ve sokaklarda ilerlemekte güçlük çekti. Sel suları nedeniyle bazı işyeri ve evi de su bastı.

Mağdur vatandaşlar yetkililerden destek bekliyor...

Gülşehir'de etkili olan yağmur sonrası bazı evler su altında kalırken, vatandaşlar altyapının ve belediye ekiplerinin yetersizliğinden şikayetçi oldu. Fatih mahallesinde yağmur suyu baskınlarından en çok zarar gören dar gelirli aileler, yaşananlara sitem etti. Evini su basan bir vatandaşımız, tüm eşyalarım zarar gördü. halılarım yeni borç olarak aldığım mobilyalarım ıslandı, çok mağduruz. Daha önce de evimi su bastı, yardım bekliyorum. Yetkililerden bu soruna çözüm bulmalarını istiyoruz." dedi.

Öte yandan Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy'da yaptığı açıklamasında; "Bugün Gülşehir de yağmur afadı zuhur etmiş, bazı evlerimizin bodrumkatları su altında kalmıştır. Ekiplerimiz can sipeane bir şekilde çalışmaktadır. Zarar gören ailelerimizin belediyemize bildirilmesi halinde yardımcı olunacaktır. Tüm gülşehirimize geçmiş olsun diyor, Allah'ım birdaha Afad yaratmaz inşallah." dedi.