Gülşehir Belediyesi tarafından Nevşehir Kapadokya Havalimanı yolu üzerinde yapımına başlanan taziye evinin inşaatı sürüyor.

 

Gülşehirli hayırsever bir vatandaş tarafından bahçesine şadırvan yaptırılan taziye evi, ince işlerinin tamamlanmasından sonra hizmete girecek.

 

Taziye evi inşaatında incelemelerde bulunan Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa Dursun, sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında hayata geçirdikleri taziye evinin önümüzdeki günlerde hizmete açılacağını söyledi.

 

Dursun, taziye evinin 15 bin metrekare arsa üzerinde 255 metrekareden oluşturulduğunu, aynı zamanda toplu halde namaz kılmaya uygun bir yapıda hizmet vereceğini belirtti.

 

Çevre peyzaj düzenlemesi, iç dekorasyon ve oturma yerlerinin bilinenin aksine Selçuklu tarzında doğal taş ve kabartma ahşap motiflerle tasarlandığını anlatan Dursun, tek kattan oluşan binanın taban kısmının ahşap parkeden yapıldığını söyledi.

 

Yazın serin, kışın sıcak olması için iki adet klima yerleştirilecek taziye evinin mutfak, şadırvan, lavabo, görevli odası, cenaze yıkama yeri, morg, vestiyer ve cenaze namazı kılma yeri şeklinde tam donanımlı hizmet vereceğini dile getiren Başkan Dursun, taziye evini cenaze sahibinin zorlanmadan taziyeleri kabul edecek şekilde tasarladıklarını kaydetti.

 

Sosyal içerikli projeleri halktan gelen taleplere göre şekillendirdiklerini vurgulayan Dursun, "Böyle bir binayı Gülşehir halkının hizmetine sunmaktan mutluluk duyuyorum. İlçede yaşayan vatandaşlar ve özellikle Gülşehirli olup ilçe dışında yaşayan, acı günlerde akraba evlerinde taziye kabul etmek zorunda kalan vatandaşlar için bu hizmeti hayata geçirdik. Çünkü biz halkımızın mutlu günlerinin yanı sıra acı günlerinde de yanlarında olmayı sadece bir görev değil, aynı zamanda insan olmanın bir gereği olarak görüyoruz. Artık bu taziye evinde Gülşehirli'ler acı günlerini paylaşanları konuk edebilecekler ve dini vecibeleri yerine getirebilecekler. Hayırlı olsun" diye konuştu.