Nevşehir'in Gülşehir İlçe Kaymakamı Murat Ertekin himayesinde başlatılan vadi yürüyüşlerinden ikincisi 01.11.2014 tarihinde Gülşehirin  Kurudere ve Pınarbaşı Vadilerinde, Gülşehir İlçe Kaymamı Murat Ertekin, Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, Gülşehir Cumhuriyet Başsavcısı Serkan Büyükçıkrıkçı ve İlçe protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi.

Vadi yürüyüşü,  Kızılkartma Kilisesininde içerisinde bulunduğu Pınarbaşı Vadisi ve Kurudere Vadisi boyunca, toplam 7 kilometrelik,  turizm firmalarının bugüne kadar dikkatini  çekememiş gözden uzak peribacalarını içeren ve olağanüstü güzellikleri,  görenleri büyüleyen bir güzergahta yapıldı.

Hafif yağan yağmurun güzelleştirdiği yürüyüş boyunca tarihi Karavezir Seyit Mehmet Paşa Su Sarnıcı, Kapadokya bölgesinin en eski yerleşim yeri olarak bilinen Kızılkartma Kilisesi ve yakınındaki doğal oluşumlu köprü  gezildi ve tarihi güzellikler bolca fotoğraflandı. Ayrıca  vadinin turizme kazandırılması için fikir birliği oluştu.

Vadi yürüyüşü sonrası yapılan toplu kahvaltı sırasında yürüşü değerlendiren Kaymakam Ertekin, bilinenlerin dışında Gülşehirin bilinmeyen olağanüstü tarihi ve turistik yerlere sahip olduğunu ve bu yerlerin mutlaka görülmesi ve gezilmesinin gerektiğini, Kurudere mevkisinde bulunan peribacası diziliminden ise çok etkilendiğini söyledi.