Gülşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Fizik Öğretmeni Ruziye Urgenç tarafından hazırlanan ’Açık Hava Basıncıyla Her şey Mümkün’ deneyi Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün düzenlediği EBA(Eğitim Bilişim Ağı) Fen Deneyleri yarışmasında başarı ödülü kazandı.
Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün düzenlediği EBA (Eğitim Bilişim Ağı) Fen Deneyleri yarışmasına Türkiye çapında 700 deney katıldı. Gülşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Fizik Öğretmeni Ruziye Urgenç tarafından hazırlanan "Açık Hava Basıncıyla Her şey Mümkün" adlı deney Fizik kategorisinde ilk üçe girerek başarı ödülü kazandı.
Fizik öğretmeni Ruziye Urgenç, “Yarışmada derece alan deneyin amacı açık hava basıncının cisimler üzerindeki etkisini göstermektir. Deneyin gerçekleşmesi adına katkısı bulunan başta okul müdürümüz Mehmet Göktan ve öğrencilerime teşekkürlerimi sunarım. Okulum ve Gülşehir adına ülke çapında yapılan bir yarışmayı kazanmaktan mutluyum" dedi.