Buna Birileri DUR Desin...!

 Nevşehir - Gülşehir arasında bulunan ve il merkezi ile Gülşehir ilçesinin bağlantısı olan ve ayrıca Tuzköy Havaalanına ulaşımı sağlayan asfalttaki durum içler acısıdır. Turizm merkezi olarak gösterilen Kapadokyada bir çok vatandaş ve turistlerin il ve çevresine gelmek için kapı görevi görev HAVAALANI yolu olarak kullanılan ve daha Hacıbektaş şenlikleri döneminde 1-2 ay önce göstermelik olarak atılan asfalttan eser kalmadı.

Nevşehir Valiliği aracılığınca Karayolları ekipleri ile yapılan mıcırların süpürülmesine rağmen halen mal ve can kaybı almaya devam ediyor. 06.04.2014 günün yine mıcır yüzünden yine bu yolda kaza meydana geldi. Tüm uyarılara rağmen halen tehlikeli bir yol olmaya devam Nevşehir - Gülşehir asfaltının bir an önce sıcak asfalt yapılmasını herkes istemektedir. Nevşehir - Gülşehir çift şeritli yolunda ikaz levhalarına rağmen sürücülerinde yolun iki şeritli olması nedeniyle uyarılara kulak asmamasıda faciaya sebep oluyor. Yetkililere halkımız adına bir kere daha sesleniyoruz. Başka can ve mal kaybına sebep olmadan bu yola çare bulunması istiyoruz. 

 

Konuyla ilgili şikayetlerini Gazetemize bildiren Vatandaşlarla yaptığımız röportajda ; Karayollarının çalışmasını pek fazla sağlıklı bulmadıklarını, yolun kazılarak yeniden asfalt dökülmesi gerekirken asfalt çalışmasının eski asfaltın üstüne tekrar döküldüğünü,yeni atılan asfaltın artık ortadan kaybolduğunu, asfalt olarak dökülen mıcırların bir çok arabanın camlarını kırdığı,lambalarını patlattığını Nevşehir - Gülşehir arasında bulunan çift şeritli yolu her iki tarafınada atılan asfalt bir çok mal ve can kaybına sebep oldu. Bu duruma yetkililerin el koymalarını istediklerini belirttiler.Yetkililere halkımız adına bir kere daha sesleniyoruz. Başka can ve mal kaybına sebep olmadan bu yola çare bulunması istiyoruz. 


Haber:Mantarkaya Gazetesi