Ekim döneminden bu yana bakımı yapılarak söküm aşamasına getirilen patateslerin ıslağı ve yöreye uyumu analiz edildi.
Tarla gününde ilk konuşmayı Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan Yılmaz yaptı.

Hasat yapılan tarlada farklı ana ve baba çeşitleri arasında melezlenen yerli ırk 36 çeşit patates ekimi yapıldığını kaydeden Yılmaz, sökümle birlikte yerli ırk patatesin yöreye uyumunu analizinin yapıldığını söyledi.

Oğulkaya Köyünde yeterli verimi aldıklarını kaydeden Yılmaz, bu adımların çok önemli olduğunu, yapılan bu projelerle Türkiye'nin patates üretiminde dış bağımlılıktan kurtulacağını belirtti.

Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin ise Gülşehir bölgesinin her türden tarıma elverişli bir bölge olduğuna dikkat çekerek, Oğulkaya Köyündeki patates üretimindeki gelinen noktanın bunu ispatlar nitelikte olduğunu belirtti. Yörede üretilen diğer tarım ürünlerinden bahseden Ertekin, bölgenin en büyük ceviz üretim çiftliğinin de Gülşehir Ahmetören mevkiinde bulunduğunu kaydetti.

Patates tarlasında yapılan incelemeler ve yetkililerden bilgi alındıktan sonra program sona erdi.  

Tarla Gününe Nevşehir Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin, Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan Yılmaz, Niğde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, Gülşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Karagöz, Doğa Tohumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Karahan ve patates üreticileri katıldı.