Gülşehir de telefon dolandırıcılığı, son anda önlendi Gülşehir ilçesinde 67 yaşındaki emekli C.D´yi 16 bin TL dolandırmaya çalışan iki kişi suçüstü yakalandı.

 

Edinilen bilgilere göre, Gülşehir ilçesinde yaşayan C.D isimli şahsın ev telefonunu arayan ve kendisini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan İ.F (30), telefona çıkan C.D´nin kızı E.D (25)´ye babasının kimlik bilgilerinin terör örgütü mensupları tarafından ele geçirildiğini ve olayla ilgili bir operasyon düzenleyeceklerini belirterek babasının cep telefonu numarasını istedi.

 

İ.F telefondaki genç kıza ayrıca babasının evini araması durumunda evde polislerin olduğunu söylemesini istedi. Daha sonra C.D´yi cep telefonundan arayan şahıs kendisini yine Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtarak kimlik bilgilerinin terör örgütü tarafından ele geçirildiğini ve yapılacak olan operasyon için maaş aldığı bankadan 16 bin TL kredi çekmesi gerektiğini söyledi. Kandırılan C.D emekli maaşını çektiği bankaya giderek 16 bin TL kredi çekip evine gittiğinde kızıyla konuşan C.D kandırıldığını anlayıp polis merkezine başvurdu.

 

C.D´nin başvurusu üzerine dolandırıcı şahsı yakalamak için çalışma başlatan Gülşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, C.D´yi yeniden telefon ile arayarak istedikleri yere bırakılan poşet içindeki paraları aldıkları sırada İ.F ve yanındaki S.G (22) isimli kadını suçüstü yakaladı.

 

 

Yakalanan zanlılar Gülşehir Polis Merkezindeki sorgularının ardından savcılığa sevk edildi.