Gülşehir Ziraat Odası Başkanlığı tarafından sertifikalı fidan satışları başladı.
Gülşehir ve köylerinde meyveciliği geliştirmek adına her yıl gerçekleştirdikleri fidan satışına bu yıl da devam ettiklerini belirten Gülşehir Ziraat Odası Başkanı Hacı Mehmet Baysal, bu yıl, başta üzüm çubuğu, ceviz, elma, erik, kayısı, kiraz ve vişne olmak üzere 20 çeşidin üzerinde meyve fidanı bulundurduklarını belirtti.
Meyve fidanlarının sertifikalı ve faturalı olduğunu belirten Baysal, daha önce kayıt yaptıran çiftçiler dışında ek olarak 2 bin meyve fidanı getirdiklerini belirterek, ceviz dışında fidan satışlarının 10 TL den satışa sunduklarını kaydetti. Gülşehir halkının daha iyi verim alabilmesi için sertifikalı meyve fidanları dikmelerini öneren başkan Baysal, adı belli olmayan fidanların alınmaması konusunda vatandaşları uyardı.
Dikim, bakım, ilaçlama ve gübreleme konusunda bilgi almak isteyen çiftçilere de oda bünyesinde görevli ziraat mühendisi tarafından gerekli tüm teknik desteğin verildiğini belirten Baysal, aynı zamanda meyve bahçesi kurmak isteyen çiftçilere her konuda yardımcı olduklarını belirterek, fidan almak isteyen çiftçileri Ziraat Odasına beklediklerini kaydetti.
Meyvecilik oranını yükseltmeye çalıştıklarını belirten Ziraat Odası Genel Sekreteri Ahmet Tuzocak ise, ‘’Bütün meyve fidanı çeşitlerimiz var, her türden getirdik. Satışlarımız devam ediyor. Çiftçilerimize dağıtımını yapıyoruz. 20 çeşidin üzerinde fidanlarımızdan en çok rağbet görenleri, ceviz, elma, kayısı, üzüm, ayva ve armut. Fidanlarımızın ortalama fiyatları10 TL, ıhlamur ve dut fidanlarımız 9TL dir. Sadece ceviz fidanlarımız farklıdır. Gülşehir’e artık sertifikalı fidanlar dikelim. Çünkü daha fazla verim alınıyor. Daha sağlıklı olduğu için vatandaşlarımıza öneriyoruz. Her yılda sertifikalı fidan getiriyoruz.’’ Dedi.